G4Media.ro

Administrația Biden dă în judecată statul american Texas cu privire la o…

Sursa foto: Pixabay / RJA1988

Administrația Biden dă în judecată statul american Texas cu privire la o lege controversată care restrânge dreptul de vot

Departamentul american al Justiţiei a depus plângere împotriva Texasului, cu privire la o lege adoptată recent de către acest stat din sudul SUA, pe care Guvernul lui Joe Biden o acuză de restrângerea dreptului de vot, relatează AFP, citată de News.ro.

În plângere, depusă joi la un tribunal federal, aceaastă lege texană este acuzată de încălcarea atât a legislaţiei federale privind alegerile, cât şi a drepturlor civice.

Legea texană, care face alegerile mai „sigure” şi protejează împotriva „fraudelor” potrivit apărătorilor acesteia, interzice votul drive-in (adică de la volanul maşinii) şi introduce alte restricţii cu privire la programul de vot şi la votul prin corespondenţă.

Criticii legii apreciază că aceasta afectează în mod disproporţionat votul minorităţilor – mai ales al afroamericanilor, care votează, în mod tradiţional cu Partidul Democrat.

Departamentul Justiţiei acuză într-un comunicat că această lege aduce atingere drepturilor alegătorilor, cărora le restrânge capacitatea de a avea acces la ajutor, în cazul persoanelor care au nevoie de asistenţă pentru a vota.

„Democraţia noastră depinde de dreptul alegătorilor eligibili de a introduce un buletin de vot în urnă şi de faptul ca acest buletin să fe numărat”, a avertizat secretarul american al Justiţiei, Merrick Garland.

El a promis că departamentul său va face tot ceea ce este posibil „pentru protejarea acestui pilon fundamental al societăţii” americane.

Mai multe state americane s-au folosit, în ultimele luni, de acuzaţii – nefondate – de fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2020, lansate de către miliardarul Donald Trump şi aliaţii săi, pentru a adopta legi care impun diverse restricţii votului şi care-l fac astfel mai dificil pentru unii americani, acuză asociaţii.

Sursa foto: Pixabay / RJA1988

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. In orice tara europeana sistemul de vot american ar fi interzis. Chiar si legile astea republicane sunt o gluma din punct de vedere al sistemului de votare european!

  • vorbesti sa nu adormi. ca de obicei!

  • Bai andrei, du-te tu cu plusereii tai si cu democratii americani fix rectul lui soros.
   G4_dezinformaza din nou cu un aricol ne asumat de nimeni, doar de redactie.
   Urmaresc ce se intampla in sua si in majoritatea statelor albastre se voteaza fara id, iar texanii vor sa faca un sitem de vot mai sigur decat gluma proast e care o promoveaza democratii.
   Habar nu ai despre ce vorbesti, tipic pluserist, un habarnist care mimeaza inteligenta.

  • Mai @andrei, dar cum este bine sa faci alegerile în viziunea voastra, ascunzând sacii cu buletinele de vot și declarând castigator direct pe chlotilde armand???

 2. Da, deci pentr cine nu cunoaste subiectul, este vorba de prezentarea unui act de identitate la prezentare la urna. Ca la wiki:”acest articol este un ciot”.

 3. Ce valoare mai poate avea votul unuia care are nevoie de „consilier” pentru a vota, adica sa-i spuna pe cine sa voteze? De ce nu trebuie, in opinia democratilor, ca votul sa fie sigur, adica sa nu fie banuit ca fiind viciat/fraudat? Hotii nu vor ca usile sa fie incuiate, nu-i asa???
  Trebuie sa existe niste reguli clare si ferme, astfel incat sa nu existe suspiciuni de frauda. Reactia democratilor de acum confirma ca in 2020 au fraudat masiv. Bla bla bla-ul cu libertatea individului si, cica, restrangerea drepturilor, este o gogorita a celor prinsi cu matza in sac…
  Sper ca democratii sa si-o ia peste bot de data asta……

 4. Chesti asta cu”ingradirea dreptului de vot” adica sa poti vota fara un act de identificare si granita de sud cat mai degeaba pt cat mai mult timp import de noi votanti ai stangistilor…si nu or sa mai iasa „democratic” niciodata republicanii …ce program politic, ce dezbatere de idei samd

 5. Spiritul adevărat american se afla în Statele din sud, Texas fiind unul dintre ele, nordul o ia pe calea comunismului global

  • la rasisti adica! clar, acolo e spiritul. unde orice taran iti trage un glont in cap cand are el chef si scapa. spirit de spirit nu asa.

  • Îți repet și eu ce ți-a zis cineva mai sus, că poate pricepi: „Bai andrei, du-te tu cu plusereii tai si cu democratii americani fix rectul lui soros.”

  • @andtei, ce păcat ca pe atunci nu exista durex…

 6. Lasa nu mai exagera mai andrei libetal ca le cere buletinul nu le face nimic:)

 7. Avortul e crima!