G4Media.ro

Adina Vălean: După introducerea certificatului verde digital, țările care impun turiștilor carantina…

Adina Vălean: După introducerea certificatului verde digital, țările care impun turiștilor carantina sau testarea trebuie să notifice Comisia Europeană și celelalte state membre și să explice decizia

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat, marți, că, în momentul în care va fi utilizat certificatul digital verde, țările care vor continua să impună carantina sau testarea pentru turiști vor trebui să notifice Comisia Europeană, dar și celelalte state membre, și să explice decizia.

„În cazul în care o țară continuă să impună carantina sau testarea suplimentară pentru deținătorii acestor certificate, respectiva țară trebuie să notifice Comisia și celelalte state membre și să explice această decizie, să furnizeze baza științifică pentru asemenea decizie”, a declarat Adina Vălean la o dezbatere despre adeverinţa electronică verde, organizată de Biroul din România al Parlamentului European.

Comisarul european a spus că cetățenii europeni care dețin certificatul digital verde (adeverința electronică verde) ar trebui să fie scutiți de restricții de circulație.

„Unul din principiile importante care stau la baza concepției acestui certificat este cel al nediscriminării: orice cetățean al Uniunii care călătorește și deține un asemenea document ar trebui să fie scutit de restricțiile de liberă circulație în același mod ca cetățenii statului în care călătorește. În sensul acesta se va produce nediscriminarea”, a mai declarat comisarul european.

Adina Vălean a explicat că certificatul digital verde nu este un pașaport care determină statele membre să permită sau nu o călătorie și nu este nici o condiție prealabilă pentru libera circulație.

„În condițiile actuale, în care țările cer diferite documente, diferite maniere, un document standard, interoperabil, acceptat de toate țările Uniunii care să ateste vaccinarea, testarea sau recuperarea după boală va funcționa ca un facilitator al călătoriilor”, a spus Vălean.

Comisia Europeană lucrează, în prezent, la proceduri cât mai simple pentru utilizarea acestui certificat în aeroporturi, gări și autogări.

O soluție la care se lucrează este o modalitate de verificare a certificatului digital verde la check-​in-ul online pentru a evita cozile în aeroport.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. BAI ,CE NESIMTITI. MINCINOSI SI PSIHOPATI .
  CUM SA LIMITEZI UN DREPT, PENTRU UN ACT MEDICAL CU CARACTER PERSONAL.
  INTELEG OBLIGATIA TESTULUI, DAR CERTIFICATUL DIGITAL INSEAMNA CA MA OBLIGI SA FAC UN VACCIN IN URMA CARUIA POT DECEDA,PENTRU CA VREI TU SA-TI VINZI VACCINURILE,SAU CINE STIE CE MAI URMARESTI (STIU ,PROBABILITATE F.MICA,DAR EXISTA).ASTA PENTRU CEI CARE NU VOR SA SE VACCINEZE.
  INTREBARE : PENTRU CETATENII DIN TARILE CARE NU FOLOSESC VACCINURILE „RECUNOCUTE „, CE FACI ?!? DAR PENTRU INTALNIRILE DIPLOMATICE SUNT ACELEASI CONDITII ?!?
  II SPUI CHINEZULUI,RUSULUI …BA, NU POT SA TE PRIMESC IN UE CA NU ESTI VACCINAT CU VACCINUL RECONSCUT PE TERITORIUL MEU.
  NU SUNT ANTIVACCIN ,DAR NU SUNT DE ACORD CA CINEVA SA STIE CEVA DESPRE STAREA MEA DE SANATATE.

 2. VALABIL SI PENTRU BULETINELE CIPATE,IN CARE INTRA FOARTE MULTE INFORMATII DESPRE PERSOANA TA.
  O INSTITUTIE A STATULUI/PRIVATA POATE SA AIBA ACCES DOAR LA INFORMATIA RELATIEI DINTRE CETATEAN SI ACEA INSTITUTIE.NIMIC IN PLUS.
  DOAR IN CAZUL SAVARSIRII UNEI INFRACTIUNI ,SITUATIA SE SCHIMBA.
  BULETINUL CIPAT = DOSAR PENITENCIAR IN FORMAT ELECTRONIC.(LIPSESTE DOAR )NFRACTIUNEA)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.