G4Media.ro

Adevărul: Un terminal de pasageri de un milion de euro ancorat la…

Adevărul: Un terminal de pasageri de un milion de euro ancorat la Dunăre zace nefolosit în Galați de zece ani pentru că a fost proiectat greșit / Este întrețiut și păzit, deși nu are nici o utilitate

Un terminal de pasageri ancorat la malul Dunării, în dreptul Palatului Navigaţiei din Galaţi, construit special pentru spaţiul Schengen, este nefolosit de la inaugurarea din urmă cu zece ani, din cauza unei erori tehnice din construcţie. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat verificări pentru a stabili cine este vinovat, transmite Adevărul.ro

Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi a alocat, an de an, bani pentru întreţinerea terminalului nefolosit. La acestea se adaugă salariile a doi navigatori care asigură paza şi întreţinerea terminalului. Culmea, chiar dacă astăzi am intra în spaţiul Schengen terminalul de pasageri din portul gălăţean nu ar putea fi folosit.

Actuala conducerea a APDM a aflat că are erori de proiectare şi construcţie, iar navele nu vor putea ancora niciodată pe el. Exemplu de tocat bani publici „Din păcate, el are nişte erori din partea de proiectare şi execuţie. La momentul actual, nu ar putea fi folosit nici dacă am intra în spaţiul Schengen întrucât bordul pe care îl are la dispoziţie este mai înalt decât bordul liber cu care vin navele de croazieră sau obişnuiesc să vină navele de croazieră pe Dunăre. Totodată, şi anumite părţi de reţele sunt amplasate pe bord greşit. (…) A fost construit eronat, din punct de vedere tehnic nu poate fi folosit”, a declarat Alexandru Şerban, directorul APDM Galaţi.

În mod surprinzător, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a aflat abia acum că terminalul de pasageri are o eroare tehnică şi nu poate fi folosit. Acesta a anunţat că se vor face verificări pentru vedea cum a fost posibilă construirea eronată, din bani publici, a unui terminal de pasageri.
„Sper să i se găsească o utilizare şi să nu fie abandonat. (…). Sincer, eu, personal, este prima dată când aud de acest subiect. O să verificăm şi o să vedem, dacă este nevoie şi cineva a greşit. Presupun că la proiectare s-a produs o eroare. O să vedem dacă sunt măsuri de luat. Dar obiectul indiferent cum este trebuie pus în folosinţă, fie dat către privat, fie la nivelul APDM să se gândească o utilizare”, ne-a declarat Ionel Scrioşteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.Citește integral pe Adevărul.roSursa Foto: Adevărul / Cornelia Mazilu

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bun si cei care au receptionat si platit acest terminal proiectat gresit nu raspund in nici un fel?
  Contractul de executie nu includea si clauze care sa permita neplata acestui terminal in cazul indentificarii unor probleme grave ce faceau imposibila utilizarea acestuia?
  Firma care a livrat acest terminal avea expertiza in realizarea acestuia sau era un SRL de apartament ce a achizitionat ceva neconform din alta parte si a vandut mai departe incasand banii fara nici un control din partea beneficiarului?

  • Lasa-i Dane!
   Nu este problema că nu au ce vedea turiștii in Galați. Nu este că problemă că politicul nu a amenajat și nu a tras direcții în vederea dezvoltării obiectivelor turistice.

   Ce sa vezi frate in Galați? „Ouăle negre” ale lui Pucheanu, de la prima statie de metrou din Moldova? (fără metrou)
   Restaurantul din turneul televiziunii ar putea fi ceva dar când ajung sus nu este nici cal nici măgar,( nici comunist autentic, nici luxos, nici modern).
   Gradina botanica e frumoasă, dar nu aduce nimic senzațional ( nu mă aștept să văd Gardena by the Bay din Singapore, dar nu sunt în stare de 20 de ani sa termine niște sere, sunt scheletele alea in dreapta de când sunt eu mic).
   Case memoriale? Hmm nu știu or fi, dar organizate frumos n-am auzit n-am fost pe nicăieri.
   Muzee?
   Alte obiective pe o raza de 30 km?

   Asta e problema nu lipsa unei rampe, că nu îmi spuneți mie că nu au frânghie mai lunga să ( andocheze.

   Pace jivinele politice care nu au făcut nimic în 30 de ani și ziariștilor care pun botul la poveștile politicului fara să gândească 😉

 2. Pato Basile, tu faci parte dintre aceia care ar trebui sa raspunda pentru banii astia furati, ce au fost cheltuiti cu proiectanti si executanti incapabili, dar platiti baban, ca sa achite si spaga ce trebuia s-ajunga la sef….? Ca prea e bizara insistenta asta cu care vrei sa ne-abati atentia de la milionul de euro aruncat pe terminalul inutil de pasageri…. !

  • Vrei sa îți dau ibanul să-mi controlezi soldurile :))?

   Și mă rog, ce te face pe tine sa crezi ca am legătură cu proiectul? :))

   Pentru cultura ta, să știi că navele acostează la Brăila și pot ajunge in Galați cu autocarul turiștii dacă au ce vedea ;). Îți garantez că nu au, că dacă ar avea ai fi un turist frecvent al Galați-ului.

 3. Pato , nu are importanta ca turistii au sau nu ce sa vada in Galati. Problema este risipirea banului public in mod clar pentru a incasa niste spagi. Acesti bani puteau fi utilizati pentru a face toalete cu un minim de igiena macar pentru scolile din Galati unde in afara de oras marea majoritate le au in fundul curtii , la fose septice.
  Ia zi, tot crezi ca banul se poate rispipi aiurea in Galati fiindca oricum turistul nu are ce vedea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.