G4Media.ro

Adevărul: Interceptări în dosarul spaţiilor de la Aeroportul Otopeni / Ce spune…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Adevărul: Interceptări în dosarul spaţiilor de la Aeroportul Otopeni / Ce spune fostul șef al Companiei Naționale Aeroporturi București despre Rareș Bogdan

Procurorii DNA redau, în dosarul în care patru persoane sunt arestate la domiciliu pentru fapte de corupţie în legătură prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni, discuţii în care se face referire la o presupusă intervenţie a lui Rareş Bogdan, relatează Adevărul.ro

DNA redă, în dosar, discuţii dintre George Ivan, fost şef al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, arestat la domiciliu în dosar, şi omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al Dnata Catering SA, firmă care administrează spaţiile în care funcţionează restaurantele din Aeroportul Otopeni, în care se face referire la Rareş Bogdan.

Ivan George Alexandru: Am mai vorbit cu Rareş

Hardan Saadeh: Rareş Bogdan?

IGA: Da. “Stai liniştit! Garantat săptămâna viitoare!”

(..)

HS: Da? Pe bune? Dacă Cristi e atât de apropiat şi e atât de prieten şi face orice chestie pentru el şi roagă pentru tine, mi se pare..să nu-l servească pe Cristi..Corect sau nu?

Sursa: Adevărul

Ulterior, cei doi discută despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar, despre disponibilitatea liberalului de a îi face favoruri acestuia, precum şi despre importanţa europarlamentarului pe scena politică din România.

În dosar, procurorii fac referire la o întâlnire între omul de afaceri Hardan Saadeh şi Cristian Bălan, din iulie 2022, în care, printre altele, Bălan comunică faptul că “este apropiat de Rareş Bogdan, vicepreşedintele PNL, menţionând inclusiv anumite afaceri în care acesta este implicat”, potrivit documentelor intrate în posesia „Adevărul”.

Mai mult, anchetatorii susţin că apropiatul lui Rareş Bogdan, Cristian Bălan, ar fi invocat anumite relaţii în cadrul Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

„Bălan Cristian îi comunică martorului faptul că este apropiat de Ambasada Rusiei în România, dându-i chiar exemplu că a înlăturat de pe internet un articol de presă compromiţător pentru sine prin această relaţie cu ambasada”, se arată în documente.

Europarlamentarul Rareș Bogdann a declarat, citat de Adevărul.ro că nu există niciun denunţ care să îl vizeze, lăsând să se înţeleagă că informaţiile referitoare la dosar ar fi o tentativă de presiune: „Spun ce am de spus şi acţionez cum cred, orice presiuni vor fi pe mine”.

Întrebat dacă îi cunoaşte pe omul de afaceri Cristian Bălan şi pe fostul şef al Companiei Aeroporturi, George Ivan, ambii cercetaţi de DNA, Bogdan a menţionat: „Cristi Bălan a fost vecin cu mine în Stejarii, are două fetiţe splendide, eu doi copii, el la parter, eu la 1. Cu Ivan ştiu doar că a fost la un moment dat director, cred”.

Rareș Bodan, a declarat pentru G4Media.ro, referitor la stenogramele publicate de Adevărul: “Nu comentez așa zise stenograme și nici discuțiile dintre unii. Oricine poate spune orice despre oricine. Nu am nicio treaba cu povestea asta! Niciuna! Faptul ca niste domni vorbeau la o cafenea de unii si altii nu inseamna absolut nimic, asta a fost si este Frumosul si fascinantul Targ al lui Bucur de la Conu Iancu pana la ….pregatirea Rotativei din 25 mai 2023.”

Citește integral pe Adevărul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Deci Rareș Bogdan nu doar mănâncă cu polonicul ce nu trebuie, este si trădător de țară, pe felie cu ambasada Rusiei! Bravo vouă români t@mpiti care votați alianța PNL-PSD-UDMR-AUR de 30 de ani si tot voi chelălăiți că nu va e bine! 😐

  2. Bravo aliantei patrihotie Psd/Pnl/hAur/Udmr 🤢🤮

  3. „Cristi Bălan a fost vecin cu mine în Stejarii, are două fetiţe splendide, eu doi copii, el la parter, eu la 1.” ES Dl. Europarlamentar si viitor Ministru de externe, interne, gastroenterologie si otorinopicaturi în nas ar cam avea ceva scoala: la întrebare raspunde „evaziv” ca în bancul vechi, în prim plan fiind copiii („doua fetite splendide”) si unde locuiau („el la parter, eu la 1” ) ca când asta ar avea freo relevanta în daravela („speta”) în chestie. Unde am mai vazut tehnica asta de genul „Buna ziua baba Floare / La Mihai cu demâncare ” ? Ea functioneaza, mai ales la dublii domnitori istorici ai neamurilor proaste.

  4. Lucrativ in politică pe persoană fizică,acest logoreic de 2 poli