G4Media.ro

Adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la…

Twitter, ministerul infrastructurii, ucraina

Adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri (ministerul ucrainean al Infrastructurii)

Ministerul Infrastructurii din Ucraina afirmă, într-o postare pe Twitter, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, pentru prima oară de la declararea independenței țării.

„Pentru prima dată în timpul independenței Ucrainei, pescajul care trece prin Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o mare oportunitate pentru capacitatea fluviului Dunărea și pentru cifra de afaceri a porturilor de export. Continuăm să dezvoltăm clusterul portuar dunărean împreună cu partenerii noștri europeni”, se arată în postarea publicată vineri pe Twitter.

 


De notat că, în urmă cu o zi, Ambasada Ucrainei în România a afirmat că lucrările de dragare pe Dunăre, pe canalul Bâstroe, ”sunt de natură operațională curentă și vizează exclusiv întreținerea căii navigabile”.

În data de 15 februarie, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că are informații de la structurile din teritoriu că Ucraina face lucrări de dragare (curățare) a canalului Bâstroe, acest lucru putând avea impact asupra mediului şi Deltei Dunării.

Ieri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că a discutat cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, solicitând ”clarificarea cât mai curând” a poziţiei Ucrainei privind dragarea canalului Bâstroe.

”În marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, am discutat cu colegul meu Dmytro Kuleba şi am solicitat clarificarea cât mai curând a poziţiei Ucrainei privind dragarea canalului Bîstroe, complementar demersurilor deja întreprinse de MAE român pe lângă partea ucraineană”, a scris Aurescu, sâmbătă seară, pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe afirma, referitor la informaţiile privind lucrări de dragare desfăşurate de Ucraina pe canalul Bâstroe, că a solicitat încă din 13 februarie date Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Poliţiei de Frontieră, iar în funcţie de răspunsurile autorităţilor române de resort, va întreprinde imediat demersurile diplomatice necesare în cazul în care va rezulta că au fost derulate activităţi având ca scop adâncirea rutei de navigaţie. De asemenea, MAE preciza că a transmis inclusiv în cursul anului trecut atât Comisiei Europene, cât şi autorităţilor ucrainene că autorităţile române nu sunt de acord cu propunerea de includere a braţelor Chilia şi Bâstroe ale Dunării în reţeaua transeuropeană de transport – propunere a cărei realizare este urmărită de Ucraina încă din anul 2014 – întrucât este necesar ca proiectul canalului de navigaţie realizat de Ucraina să respecte strict prevederile de drept internaţional aplicabile, inclusiv şi mai ales reglementările în materie de protecţie a mediului.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirma că nici legislaţia din România, nici cea ucraineană nu permit desfăşurarea de lucrări care să pună în pericol biodiversitatea şi eco-sistemele din Delta Dunării, arătându-se convins că ministerele de resort vor monitoriza lucrările care vizează canalele navigabile. ”Subliniez încă o dată că Ministerul Mediului va urmări aceste lucrări, va urmări procedurile bazate pe convenţiile europene şi internaţionale şi vom împiedica toate lucrările care pot afecta biodiversitatea şi ecosistemul Deltei Dunării”, adăuga Tanczos.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

49 comentarii

 1. Deci ucrainenii au facut ce au vrut iar noi tre sa acceptam ca deh, altfel suntem cu lupul.
  Slava!

  • Romania e condusa de SLUGI care nu au curaj sa faca nimic impotriva ucrainei

   in 2022 ucraineinii au avurt mai multe drepturi decat romanii, au avut mancare si cazare gratuita, bani de buzunar si transoport gratuit. iar guvernul a transportat CU PRIORITATE cereal e ucrainiene in dauna celor romanesti

  • Eu zic sa ii rugam sa dragheze toata Dunarea, ca noi nu suntem in stare.
   Care biodiversitatea Deltei? Mai avem ceva?

  • suuuug puuuuula in ferma de troli ruZnaci!

  • si eu suuuug puuuuula in ferma de troli ruZnaci!

  • Huoooooooooo jeavrrelor !!
   Navalira toate slugile lui Putler , alea pe care inca nu le-a aruncat de la etaj sau carora nu le-a pus niste Noviciok in ceai, sa comenteze de ciuda
   tiaidreakuluiderusnaci betivani, v.i.o.l.a.t.o.r.i.si hoti de veceuri, nu v-ar mai rabda pamantul

  • Ce te fote pe tine grija ruZnacule ce face Ukraina pe teritoriul ei? Asta e noul punctaj in ferma ta de troli!

 2. „Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirma că nici legislaţia din România, nici cea ucraineană nu permit desfăşurarea de lucrări care să pună în pericol biodiversitatea şi eco-sistemele din Delta Dunării…”

  Asta este o glumă nereușită.

  Ucraina a dragat canalul și gata! În contextul creat de război, NIMENI nu va reproșa prietenilor ucraineni orice ar face pe biodiversitatea şi eco-sistemele din Delta Dunării.

  Domnul Aurescu poate dormi în continuare în bocanci, la fel precum șeful domniei-sale, doar nu vor duce nisip cu basculanta să pună pe fundul canalului Bâstroe.

  • huooo ruSnacilor slugl ale lui Putler,
   cat de mult tupeu nes1mt1t sa aveti sa va „ingrijoreze”ecosistemul Deltei Dunarii in conditiile in care ati u.c.l.s sute de copii nevinovati, mii de oameni si mii de animale prin bombele voastre?
   Sa aveti parte de ceai BIO de la Putler cand n-o sa-i mai fiti de folos, nevertebratelor!

 3. Ucrainenii ne-au mai tras-o încă o data, asa, prietenește – ca intre vecini.

  • „ministerele de resort vor monitoriza lucrările care vizează canalele navigabile…”

   Lucrările s-au încheiat, canalul a fost dragat.

   În virtutea bunei atitudini a Ucrainei în ceea ce privește biodiversitatea şi eco-sistemele din Delta Dunării în spirit european, este de datoria României să facă toate eforturile pentru aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană.

  • Ucrainenii sunt la fel de naspa ca si rusii. Ce li se întâmpla acuma cu animalele de rusi este “Karma is a bitch!”

  • suuuug puuuuula in ferma de troli ruZnaci!

  • @ 765012975 si ma. ta e la fel de naspa ca Sosoaca su..ge puuuula la amabsada RuZiei

 4. Acum intra ci0canarii tradatori de tara si neam sa ne zica ca romanii gresesc, in ucraina 6,5 metri sunt mai putini decat 3,9 metri 😀 😀
  Jelenskienii se plang ca nu vine munitia oficial si pe la spate ei tot „pa biznis” 😀 😀

 5. ucrainenii facand ceea ce fac ei de obicei: profitand de toti si dupa aia mai si scuipand mana care ii ajuta.

 6. Si „dashteptzii” lui johannis sunt campioni la livrarea de combustibil catre ukr, conform statisticilir, halal, lol…

 7. România a stat capra in fata ue și UE nu ne-a rut în Schengen. A stat capra in fata Ucrainei și uite ce a făcut Ucraina cu bastroe.
  Concluzia: marele diplomat din fruntea mae romanesc ar trebui judecat pentru trădare. De dragul Ucrainei distrugem România

 8. Tot ruși hoți și obraznici. Degeaba au fost ajutați, se șterg undeva cu ajutorul dat. Scârbele nu se schimbă.

 9. Românii sunt niște idioți incurabili.

 10. Vai, biodiversitatea Deltei…
  Pai mai avem ceva in Delta?
  Am braconat tot, am tirat fondurile UE ca sa facem piata de peste, am facut aeroport in Tulcea la misto.
  Noroc cu Ceasca ca avem un canal Dunare-Marea Neagra, de restul pana in Bucuresti nu mai vorbim. Noi nu suntem in stare sa mentinem Dunarea in stare navigabila.
  Ii rugam pe ucrainieni sa dragheze toata Dunarea?

  • Comentariu tipic al USR-istului im.be.ci.l.
   Noi nu suntem în stare de nimic, să dăm țara la cheie, altora, că știu ei cum să se p.i.ș.e. pe ea și pe noi.

 11. Deci mint ca ultimele zdrente. La fel ca-n cazul legii minoritatilor nationale.

 12. Ne-au tras o flegma direct între ochi și ucrainienii.Prosti,milogi,sclavi și puturoși ăștia sunt romanii toți se pile oe ei și în capul lor!

 13. Fatarnicia, neobrazarea si dispretul cu care ne trateaza ucrainienii, drept rasplata ca i-am ajutat si ii ajutam in continuare, nu are egal decat in slugarnicia, jig.odismul si imb.ecilitatea conducatorilor nostri.

  Pe romaneste, s-a intalnit hotul cu pr.ostul.

 14. Barna de Romania ar trebui schimbat cu ministrul Ucrainei pentru că și noi avem nevoie de dragaje în delta Dunării că nu sa mai dragat după timpul lui Ceaușescu și Io fi

 15. Poate decolmateaza si canalele romanesti ,,Ferdinand” si ,,Carol”.

 16. Mda. Noi ii servim in continuare cu obedienta. Vecinii fac ceva pe noi, iar noi facem gargara cu un zambet tamp pe mecla. Daca am face altceva, am fi putinisti. Dar nah, asta-i viata… Hai cu slava….

  • Ce te fote pe tine grija ruZnacule ce face Ukraina pe teritoriul ei? Asta e noul punctaj in ferma ta de troli!

  • Draga Waw, daca Romania ar seca de tot Canalul Bastroe la fel ai zice, ca ne le pasa altora ce face o tara pe teritoriul ei?

 17. Ciocu mic și hai sa pupam dosul Ucrainei. Că doar neh… Ei lupta pentru democrație…

  • Ce te fote pe tine grija ruZnacule ce face Ukraina pe teritoriul ei? Asta e noul punctaj in ferma ta de troli!

 18. Huoooooooooo jeavrrelor !!
  Navalira toate slugile lui Putler , alea pe care inca nu le-a aruncat de la etaj sau carora nu le-a pus niste Noviciok in ceai, sa comenteze de ciuda
  tiaidreakuluiderusnaci betivani, v.i.o.l.a.t.o.r.i.si hoti de veceuri, nu v-ar mai rabda pamantul

 19. Mda. In zi de azi, daca ai capacitatea de a analiza, a gandi si a trage alte concluzii decat gloata, esti putinist si meriti sa fii ars pe rug. Nu exista sa ai o alta opinie fara sa fi blamat. In ce directie se indreapta lumea asta?

 20. Deja li se dă prea mare importanță acestor ucraineni!
  Suntem slabi ca națiune iar rakeții ăștia au jumătate de țară bombardată și se cred importanți.
  Să vezi când vor fi UE sau NATO, dacă acum au așa tupeu obraznic.

 21. Nici o diferenta intre ei si rusi.Trebuiau lasati singuri sa se bata intre ei ca fratii !

 22. O soluție simplă, cred: blocarea accesului pe canal din partea noastră, colmatare/”eșuarea” unei nave, orice. Se pare că că se adeverește zicerea bătrânească „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești!” Slava!

 23. Progresistul dement, puroiul societății!

  Disclaimer: comentariu postat pe 5 ruble primite personal de la Putler

 24. Sovieticii între ei…ar trebui lăsați să-și rezolve problemele singuri,în stilul lor tradițional,atât de eficient-măceluri,deportări,înfometare,jafuri, dispariții în gropi comune,teroare etc.

 25. Conducătorii României iar stau capră la saracii ucraineni că așa le sunt ordinele iar fetițele de aici aplaudă

 26. Băi perfizilor cu 30 de fețe, vă preocupă ce fac ucrainenii în deltă, dar vooi contribuiți cu vârf și îndesat la distrugerea deltei românești! Poluați țara asta precum un kamaz sovietic, dar vi s-a cășunat acum pe ucraineni.Hai sktr

 27. Pe cine nu lași să moară…

 28. Comentarii pe langa subiect.
  Subiectul princupal:
  CUM A DRAGAT UKRAINA CANALUL BASTROE FARA CA STATUL ROMANIKA SA AFLE. Cred ca nu mai trebuie adus vorba de aderare la Schengen.