G4Media.ro

Acuzațiile de fraudă aduse de Trump, respinse de oficiali electorali americani: ”Alegerile…

Acuzațiile de fraudă aduse de Trump, respinse de oficiali electorali americani: ”Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”

Mai multe autorităţi electorale americane au indicat joi într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit ”nicio dovadă” de buletine de vot pierdute sau modificate sau de sisteme de vot piratate, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au declarat aceste autorităţi locale şi naţionale responsabile cu securitatea scrutinului, între care agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurilor (CISA), care depinde de Ministerului Securităţii Interne.

„Nu există nicio dovadă a faptului că un sistem de vot a şters, a pierdut sau a schimbat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel”, se arată în comunicat.

”Deşi ştim că procesul nostru electoral face obiectul a numeroase afirmaţiii nefondate şi campanii de dezinformare, vă putem asigura că avem încredere absolută în securitatea şi integritatea alegerilor noastre”, au subliniat autorităţile electorale.

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a transmis pe Twitter, în urmă cu câteva ore, informaţii nefondate potrivit cărora un sistem de vot, numit Dominion, a ”şters” 2,7 milioane de voturi în favoarea sa în toată ţara şi a alocat din nou alte sute de mii rivalului său democrat Joe Biden în Pennsylvania şi alte state.

Aceste informaţii au fost dezminţite de autorităţile electorale din statul cheie Pennsylvania şi de compania care gestionează acest sistem.

sursa foto: AGERPRES/REUTERS/Carlos Barria

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Au votat mortii:

 2. E doar un shmen ca sa stranga Trump bani de la fraieri, „pentru procese” zice el, in timp ce baga banii in buzunar.

 3. Aham…

  https://www.brennancenter.org/issues/ensure-every-american-can-vote/vote-suppression/myth-voter-fraud
  https://www.brennancenter.org/our-work/research-reports/truth-about-voter-fraud
  KEY FACT: It is more likely that an American “will be struck by lightning than that he will impersonate another voter at the polls.”

 4. Trump e falit, afacerile cu oligarhii rusi s-au sfarsit.

 5. Unul din comentariile identice ale mele sunt de prisos. Sorry

 6. Numai cand castiga Dracnia s-au falsificat alegerile si au votat mortii.

  Cand castiga PNL, prea aservita gaseste „alegerile cele mai sigure”.

  Cand castiga Surplus, va zbura porcul.

  • zic sa mai iei o pauza ca nici nu mai stii pe ce lume esti. la dragnea s-a dovedit cu subiect si predicat ca a falsificat alegerile. deci….cu totul alta situatie. trebuie sa fii imbecil complet sa crezi ca dragnea era corect. dar cu asa nick….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.