G4Media.ro

Actorul și regizorul rus Nikita Mihalkov, laureat al Oscar, susține că limba…

sursa foto: Captură video

Actorul și regizorul rus Nikita Mihalkov, laureat al Oscar, susține că limba ucraineană a devenit ”imaginea rusofobiei și a urii față de Rusia”: ”Un dezastru, o mină pentru toată istoria viitoare”

Actorul și regizorul rus Nikita Mihalkov, laureat al Premiului Oscar, susține într-o prelegere publică faptul că limba ucraineană a devenit ”imaginea rusofobiei și a urii față de Rusia” și că ea reprezintă o ”mină plantată în toată istoria viitoare”.

Mihalkov, care este aprobat de publicul pătruns de discursul împotriva limbii ucrainene, vorbește despre ”subiecte care nu ar trebui predată în ucraineană” pentru că acest lucru ar reprezenta ”un dezastru”.

Discursul a fost semnalat de jurnalistul și scriitorul născut în Rusia Sergej Sumlenny, printr-un mesaj publicat pe contul de Twitter al acestuia din urmă. Într-un comentariu personal la postare, Sergej Sumlenny susține că Nikita Mihalkov cere exterminarea limbii ucrainene din Ucraina.

Actorul și regizorul Nikita Sergheevici Mihalkov este născut la Moscova, la 21 octombrie 1945, și laureat al premiului Oscar pentru filmul ”Soare înșelător” (1994).

Conform imdb.com, Nikita Mikhalkov este fiul celebrului poet comunist Serghei Mikhalkov, care a scris versurile imnului național sovietic și a avut legături puternice cu Partidul Comunist.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Lumea este violatorofoba, nu rusofobă!

  • Limba rusa cand va fi scoasa dintre limbile obligatorii ale ONU?
   Limba rusa este urata, multi oameni au fost obligati sa o invete de-a lungul anilor.
   Nu se compara cu engleza care este cunoscuta de toti in Africa, India, Polonia.

 2. agresivivitatea rusiei fata de tarile vecine…invadarea lor…atacarea lor…amenintarea lor… furtu teritorial…astea s cauzele urii fata dă muscalii betivi…‼️‼️‼️‼️…pacat de filmele lui, e un propagandist de cea mai joasa speta…🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Poate ca lui nenea Mihalkov ar trebui sa i se retraga Oscarul, asa ar vedea ca slugarnicia te cam costa. Mireasa fara zestre, chiar a fost un film bun!

  • Fata fara zestre, filmul lui Eldar Riazanov, care a mai regizat Gara pentru doi, Romanța la birou și alte succese ale cinematografiei sovietice, pe care multa lume le trece în contul lui Nikita Mihalkov. Sunt ale lui Riazanov!

 4. ihim, lumea stie ca statul cr!m!nal Putin este cel care a declarat public, si s-a si pus pe treaba, in executia unui genocid impotriva poporului ucrainean, nu invers!

  Evident, propaganda statului terorist Putin spune exact pe dos, 24 ore pe zi, asemenea, evident, nu pentru lumea libera ci pentru pentru transformarea naivilor rusi in fanatici pentru sustinerea dictaturii Putin exact cum a facut Goebbels in anii `30-`40 pentru sustinerea dictaturii Adolf. Pentru ca propaganda sa fie eficienta, dictatura Putin s-a asigurat ca navii rusi sa „traiasca” exclusiv in bula informatica descrisa, fara acces la nimic din exterior!

  Se poate spune ca unul dintre victimele fanatismului, descris mai sus, este si naivul asta!

 5. Dupa 1989, inca ne obligau sa invatam lba rusă, la scoala. Acum, pot sa citesc in rusa, insa nu as stii ce citesc. Deci, nu-mi foloseste la nimic.

  In schimb, nu am studiat niciodata in scoala, engleza si germana, dar le-am invatat singur și din plăcere. Le vorbesc bine pe ambele, engleza chiar fluent și imi folosesc sa câștig un salariu decent.
  Rusa deci… a fost un chin inutil, o pierdere de vreme.

 6. Penibil ca toti spalatii pe creier din Rusia.

 7. ahaaaa, si eu care ma gandeam ca razboiul e de vina pentur rusofobie

  • Pai tocmai asta e problema: nu trebuie sa gandesti! Trebuie doar sa te uiti la RT si gandesc ei pentru tine.

 8. Pacat de modul in care imbatraneste tovarasu’ Mihalkov, a regizat cand era mai tanar filme de calitate. In faza de delir filologic in care se afla ar putea regiza un film cu Steven Seagal „Dyed forever ” sau ceva similar,.

 9. Voi nu mai invatati ruseste, ei nu invata engleza.
  Cum sa se mai inteleaga oamenii intre ei?

  • Nici nu trebuie sa ne intelegem cu ei. Nu avem nevoie de rusi!

  • Ba avem nevoie de ei. Ei pot face diferenta in raz.boiul din Ucraina. Daca vor face ceva, raz.boiul se va termina si noi nu vom mai suporta consecintele confl.ictului.
   Pe langa muzica, literatura, etc.

  • Au incercat nemtii sa se inteleaga cu ei – rezultat zero. Probabil or mai fi incercat si altii… Cand suferi de megalomanie, nu are cine sa se inteleaga cu tine.

  • Nu s-au straduit suficient. Erdo.gan a reusit mai multe.
   Cu unii te poti intelege, drept dovada ca au iesit la pro.teste si vor iesi in continuare.

 10. In film a fost saltat pentru exterminare. Stie el ce stie, nu vrea sa pateasca la fel si in realitate.

 11. Sau MOSCOVA (NU) CREDE IN LACRIMI.

 12. Păcat că a ajuns la aceasta vârstă și arunca numai venin din el. Indradevar ar trebui să i se retragă Oscarul, pentru ceea ce spune,, SA SE DESFINTEZE LIMBA UCRAINEANA,, adică îndeamnă la genogit un întreg popor. Îți stă mintea în loc.

 13. Cel mai bun rus e ăla mort. Și gata?

 14. Unitatea de „nezdruncinat” a opiniilor voastre arată de fapt că aici se cenzurează la greu. Să spui că limba lui Cehov, Tolstoi, Dostoievski sau Gogol este urâtă și nu merită studiată reprezintă dovada spălării creierilor în mașină de propagandă antirusă de fabricație americană. Pe de altă parte, limba ucraineană și limba rusă sunt limbi surori, mult mai apropiate decât româna și italiana, de exemplu. Înveninarea relațiilor cu Rusia și pe această temă este contraproductivă și nu slujește decât celor care vor o Europă divizată și slăbită economic. La iarnă veți gândi mai limpede, la rece!

  • Wow! asta e noua, deci ruzzia invadeaza o tara libera si toti ceilalti care nu-i aplauda sunt antirusi?