G4Media.ro

Activitatea DNA Iași: Lefuri de 16.000 de lei net pe lună pentru…

Sursa Foto: reporteris.ro

Activitatea DNA Iași: Lefuri de 16.000 de lei net pe lună pentru o jumătate de rechizitoriu pe an. 8 procurori au făcut 4 dosare în 2018

Iașul are în 2018 cei mai proști indicatori din țară dintre cele 14 structuri teritoriale. Anticorupția a murit și a fost îngropată: s-au făcut doar 4 rechizitorii într-un an, la 8 procurori, adică mai puțin de un rechizitoriu de fiecare procuror, în 12 luni, scrie reporteris.ro

Toată lumea a fost achitată, iar în 2018 au fost doar 9 persoane trimise în judecată, în timp ce în 2014 erau 76 de persoane. Cauzele instrumentate sunt la nivel de „paznic de noapte a luat șpagă pentru bilet de voie”.

În Dosarul Skoda, cu 10 conducători din Primărie anchetați, printre care și primarul Mihai Chirica, le-au trebuit trei ani ca să-și dea seama că trebuie să-și decline competența. Majoritatea procurorilor sunt lipsiți de experiență, veniți de la Parchete de pe lângă Judecătorie din orașe mici. Șefa DNA Iași a intrat în magistratură abia în 2011.

tre 2016 și 2018, salariile procurorilor DNA de la Iași s-au majorat cu procente cuprinse între 45 și 50%. Acum, veniturile acestora variază între 14.000 de lei și 17.000 de lei, bani în mână. Adică, între 3.000 de euro și 3.700 de euro.

Schema de personal s-a mărit și ea, de la 6 la 8 procurori, ceea ce înseamnă o creștere de 33%.

În schimb, activitatea lor s-a prăbușit: în 2018, procurorii DNA Iași au făcut doar 4 rechizitorii față de 17 în 2015. Anul trecut, au trimis în judecată prin rechizitoriu 9 persoane, în 2015 au fost 98 de persoane.

La sfârșitul anului 2015 – începutul lui 2016, serviciul teritorial Iași al DNA avea următoarea schemă de personal: un procuror șef serviciu, 5 procurori, un grefier șef serviciu, doi specialiști, șase ofițeri de poliție judiciară, câte un grefier, referent și șofer. Deci 23 de oameni.

De-atunci și până acum, echipei de la Iași i s-au mai alăturat doi procurori, deci o creștere a numărului acestora cu 33%.

Potrivit informațiilor din bilanțurile disponibile pe site-ul DNA central, activitatea serviciului teritorial Iași este la un minim al ultimilor ani. Astfel, în 2018, cei 7 procurori care activau anul trecut la Iași au finalizat doar patru rechizitorii. Deci, nici măcar o medie de un rechizitoriu de procuror într-un an întreg.

Au fost trimise în judecată 9 persoane prin rechizitoriu și încă una prin acord de recunoaștere a vinovăției. „Prin 4 rechizitorii s-a dispus trimiterea în judecată a 9 inculpaţi (1 persoană juridică), faţă de 12 rechizitorii cu 26 inculpaţi trimişi în judecată în anul 2017, din care 5 în stare de arest preventiv”, se arată în raport, în secțiunea dedicată structurii din Iași. Activitate, pe sponci.

Penultimul loc la rechizitorii
Rechizitoriu reprezintă actul de sesizare a instanței și trimiterea în judecată a inculpaților, e chintesența activității unui procuror. Comparativ cu serviciul teritorial Iași al DNA, cel de la Constanța a fost cel mai activ, având anul trecut 16 rechizitorii, 13 la Bacău, 12 la Brașov.

Mai puțin decât Iașul a avut serviciul din Ploiești (1), măcinat de mari scandaluri. Tot câte patru rechizitorii, ca la Iași, au avut și Alba Iulia și Oradea. Acestea au fost serviciile teritoriale cu cel mai mic număr de rechizitorii din toate cele 14 structuri DNA din țară, exceptând Capitala.

Citește integral pe reporteris.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Trebuie platiti la rezultat: cati ani de.puscarie.ai obtinut pe dosarele tale, cati aintrimis in judecata si cu ce rang, cate dosare ai in lucru etc.
    Daca ii tragi de maneca o sa o dea cu independenta justitiei.

    • Incredibil cât de imbecil poți fii!
      Așa se lucrează în justiție, la normă? Așa s-a ajuns la o rată de achitări halucinantă, că i-a pus Luluța să facă normă de acuzări, de parcă dădeau la șaibă.

    • Presiunea pusa pe lucrator e universal-valabila, indiferent ca e vorba de Stat sau de Privat. Trebuie sa va spun ca si aici, in Iad fiecare drac are o norma de indeplinit si nu va pot spune ce pateste, daca nu o face. E secret de serviciu…

    • Demonaz: esti praf, mai citeste rapoartele oficiale DNA. tocmai ca pe vremea lui Kovesi ratele de condamnare erau super mari. de asta se si plangeau hotii, ca o data acuzat erai mai mult ca sigur condamnat. dar ce sa inteleaga prostii ca tine din niste cifre. voi doar sunteti cu copy/paste.

    • Pamflet
      Nu uitati ca iasul este orasul unde tudorel toader e rectorul principalei universitati ce include si facultatea de drept. Invatamantul universitar din iasi e cel mai corupt din tara si pote chiar din europa. Iasul e un oras mafiot, ca majoritatea oraselor dim moldova si din oltenia. De asta nu se dezvolta, nu au autostrazi, nu au civilizatie. Decat de fatada, vezi palatul culturii din iasi sau nu stiu ce festival din craiova. Cond o castiga usereul alegerile prezidentiale si parlamentare, o sa faca si dna iasi, dosare de succes

    • @ AAAAANDREEEIII

      hello !!

      in epoca lui lck au fost judecate dosarele instrumentate de procurorii care erau in |paine” inainte ca ea sa ajunga la sefa peste patul lui procust

      abia de acum un an – doi au inceput sa vina pe banda rulanta dosarele intocmite cat a fost ea eroina

  2. Instituțiile statului fac sabotaj și nu sesizează. Serviciile de informații cunosc, dar nu informează. Cetățenii dau mită, dar nu denunță. DNA nu poate compensa carențele in educația civică și nici neîndeplinirea obligațiilor legale ale altor instituții ale statului. Rechizitoriile nu pică din cer. Iar povestea cu sesizarea din oficiu ( din presă de ex. ) e o gogoriță, cât timp martorii nu știu, n-au auzit, eventual vorbește lumea, dar mită nu se dă. Nu mai sunt rechizitorii pentru că nu mai există corupție.

  3. Justitia se complace in rolul de „aspirina”, Puterea o incurajeaza in acest rol, iar infractorii jubileaza. Toata aceasta insula din Romania e multumita.
    Si ne mai miram de ce in Romania e haos.

  4. Nu ma mir ca este vorba despre Iasi.
    Coana Chirita e maestra a 3 chestiuni: dat tare din gura despre traditii si mostenire stramoseasca, incasat spagi si promovat odrasle incompetente.

    • D.N.A has become a good joke.Romania land of oligarhic state mafia.

  5. Voi credeţi că statul român mai face ceva?

    S-a dus Kovesi, s-a terminat cu lupta anticorupţie, fiindcă românii sunt animale obediente, în funcţie de stăpân.

    • Kovesi s-a dus pe o pozitie de importanta strategica pentru Uniunea Europeana si in maxim un an de zile o sa faca o treaba atat de buna, ca nu m-as mira de coruptii ar batea in poarta mare de langa tobogan strigand disperati sa fie lasati inauntru, ca la suprafata Pamantului e un Iad si mai mare…Coruptii din toata Europa, fireste…

  6. Ce viata …

  7. Mirce-o fa-te ca lucrezi!cam asta-i romania la momentul de fata.

  8. La DNA Ploiesti mai este un singur procuror, dupa ce javrele cosma si ghita, dimpreuna cu ccr-ul odios si SS au pus pe butuci structura.

  9. Ss (gestapo psd) desființată și toate modificarile aduse de psd la legile justiției abrogate, judecătorii ccrpsd arestați și averile confiscate în regim de urgență.

  10. Foarte bine psd.nu se mai putea fura linistit in tara asta ca venea procurori sa te ia,multumim psd pentru protectie

  11. Gresit!Asta este activitatea PE TOATA TARA ,nu doar la Iasi!

  12. Inseamna ca amantele politicienilor merita mai mult! Ele muncesc, nu gluma!

  13. din cauza ca „nu exista „coruptie in Iasi. e ca pe vremea lui nastase

  14. O analiza comparativa intre DNA si $$IJ ar fi numai buna!
    In timp ce pe procurorii din prima structura e pusa o presiune uriasa, cei din a doua sunt tinuti in puf si ajutati, in conditiile in care s-au remarcat DOAR prin incompetenta si abuz. N-o spun eu, o spun rapoartele superiorilor. ..

  15. DNA Iasi are două viteze:
    Încet, încetișor si deloc.
    Ziceți pi moldovineste:
    Inşet, insetisor şi diloc!