G4Media.ro

Acţiunile Moderna au scăzut cu aproape 10% în urma informaţiei că faza…

Acţiunile Moderna au scăzut cu aproape 10% în urma informaţiei că faza finală a studiului clinic pentru un posibil vaccin destinat Covid-19 va fi amânată

Acţiunile companiei americane de biotehnologie Moderna au scăzut joi cu până la 9,4% în urma informaţiei că faza finală a studiului clinic pentru un posibil vaccin împotriva Covid-19 va fi amânată, posibil cu câteva săptămâni, transmite CNBC, citată de News.ro.

Compania, care colaborează cu National Institutes of Health, ar fi urmat să înceapă faza a treia a studiului clinic cu 30.000 de participanţi pentru vaccinul candidat mai târziu în această lună, în funcţie de rezultatele fazei a doua a studiului.

Compania face însă schimbări în planul de testare, ceea ce a dus la amânarea datei de începere, potrivit publicaţiei STAT News specializată în domeniul sănătăţii, care a citat un investigator. STAT News a arătat că nu se ştie cât de mult va fi amânat studiul.

”Am înţeles că doreau ca primele vaccinuri să fie efectuate în luna iulie şi au spus că doresc în continuare să facă acest lucru. Cred că pot afirma că sunt aproape de acest obiectiv”, a declarat investigatorul.

În urma articolului, directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru CNBC că ”am spus întotdeauna că va fi iulie. Şi pot confirma iulie”.

Acţiunile au recuperat o parte din pierderi, fiind tranzacţionate în declin cu peste 5%.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Vaccinul, o poveste, spusa prea des. Creati false sperante, urmate de mari dezamagiri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.