G4Media.ro

Acte de vandalism în Ploiești: Coșurile de gunoi și mobilierul stradal au…

Acte de vandalism în Ploiești: Coșurile de gunoi și mobilierul stradal au fost distruse, primarul cere explicații Poliției Locale pentru lipsa de reacție

Primăria municipiului Ploieşti a anunţat că în noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc acţiuni organizate şi concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coşurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum şi ale obiectelor de mobilier stradal. Primăria a solicitat suportul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi cel al Poliţiei municipiului Ploieşti, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Mizăm pe o implicare profesionistă a instituţiilor care au în atribuţii liniştea şi ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administraţia publică locală le face, susţinut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieşteni, să nu fie în zadar. Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraş, pe un contract pe care ADI Deşeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova nu au avut nicio reacţie în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploieşti, salubritatea este strict legată de sănătatea publică şi toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situaţie de pandemie”, a afirmat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, conform unui comunicat de presă al Primăriei.

Volosevici a adăugat că a fost solicitată o notă explicativă de la reprezentanţii Poliţiei Locale Ploieşti cu privire la lipsa de reacţie faţă de cele întâmplate.

„Ne dorim un oraş curat, îngrijit şi, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătăţii. Ploieştenii merită, cu prisosinţă, acest lucru iar noi, ca administraţie locală, suntem datori să oferim acest confort. Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanţilor Poliţiei Locale Ploieşti, privind lipsa de reacţie faţă de cele întâmplate. Totodată, Primăria municipiului Ploieşti a formulat plângere penală privind acţiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a mai spus primarul Ploieştiului.

sursa: News.ro, sursa foto: Primăria municipiului Ploiești

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. N-am văzut picior de polițist (local) prin Ploiești de luni de zile

 2. …desfiintati-i dreaq, astia nunt niste slugoi ai primarului in functie, in rest, niste ghiolbani agramati cu tigve vidate.

 3. Între două cete combatante, așa zisa demilitarizare constă în lăsarea și supravegherea părților. Dacă pun în pericol siguranța publică, forțele specializate își vor face simțită prezența și vor interveni după manual mai puțin după comenzi, vor aplica ce au învățat în școala militară, nu sunt funcționari publici și nu sunt plătiți de. VOI.

  • @penalilor

   Cred ca aberatia ta poate castiga lejer premiul 1 la categoria „Cretinii si cretinismele lor”

 4. Miliția locală trebuie desființată! SCURT!!!
  În toată țara.

 5. E normal sa nu fie niciunul in plină desfasurare a Campionatului National de Pensat.

 6. Pe unde trec Bogdi si Daniel e prapad.

 7. Ma scuzati dar Politia Locala este varza. Si la Bucuresti nu fac nimic decat sa-i urmareasca pe cei cu catei ca sa le dea amenzi ca „n-au voie pe iarba”, dar nu vad muntii de gunoi/oamenii care isi fac nevoile dupa tufisuri/multimea fara masca pe care ar trebui sa o atentioneze. Plus cu salarii pe masura unor angajati ai primariei. Asadar…

 8. Pulitia se crede mereu deasupra de lege si ca nu pot fi trasi la raspundere…in special romanache, ca el are functie da sef

 9. Cum sa vada politiile locala/nationala ce se intampla in cartiere cand ei patruleaza toti doar cu masina pe strazile principale.Consuma benzina si cheltuie banii nostri degeaba.Nu sunt nostalgic dupa timpurile trecute dar atunci ma intalneam cu dl militian in cartier in timp ce patrula mergand pe jos si luand contact cu locuitorii din catiere.Acum toti sunt in masini pe la colturide strazi pe telefoane. In cartiere nu vezi picior de om al legii si cele mai multe infractiuni acolo se intampla.