G4Media.ro

Accesul auto către aeroportul din Iași, închis de luni, pentru lucrări /…

Sursa foto: Aeroportul Iași

Accesul auto către aeroportul din Iași, închis de luni, pentru lucrări / Pot ajunge la aeroport doar mijloacele de transport în comun, taxiurile și autocarele din Republica Moldova și Ucraina

De luni, 8 mai, se închide accesul auto către Aeroportul din Iași. Măsura este adoptată deoarece, în următoarele 3 luni, vor fi executate lucrări pentru reconfigurarea rețelelor de apă-canalizare-telecomunicații către viitorul Terminal T4, transmite Rador.

Până la sfârșitul anului trebuie definitivate lucrările la Terminalul T4. Proiectul este susținut financiar de Uniunea Europeană și are o valoare de 90 de milioane de euro, cu TVA.

În următoarele 3 luni vor avea acces către aeroport doar mijloacele de transport public, taxiurile și autocarele din Republica Moldova și Ucraina care transportă pasageri.

De asemenea vor fi reconfigurate zonele de îmbarcare-debarcare a pasagerilor din fața terminalelor T3 și T4 și va fi construită o nouă zonă de îmbarcare pe o lungime de 200 de metri.

Managerul aeroportului, Romeo Vatră, a precizat că prin reconfigurarea zonelor de îmbarcare-debarcare se va reuși fluidizarea traficului auto către aeroport prin actuala cale de acces: „Ambuteiajele văzute în ultimul timp, în anumite zile din săptămână la Aeroportul Iași nu au fost cauzate de către calea de acces ci de modul în care e organizat traficul, cum sunt căile de acces în fața terminalelor T2 și T3. Pentru că sunt căile de acces înguste, parcarea este plină, mașinile care doreau să intre în parcare blocau accesul celor care doreau să iasă de la aeroport. Nu cred că această cale de acces este cauza problemelor aglomerației. După ce vom finaliza parcarea în fața noului terminal, căile de acces sunt reconfigurate, T4 va avea 200m lungime, împreună cu T3 vor asigura o distanță suficientă pentru a fi locuri de parcare și locuri de oprire în caz de îmbarcare și debarcare pasageri”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...