G4Media.ro

A șasea încercare ratată? Planurile șefei CSM Lia Savonea de a o…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

A șasea încercare ratată? Planurile șefei CSM Lia Savonea de a o impune pe Adina Florea la şefia Secţiei Speciale, date peste cap de lipsa cvorumului la ședința de marți / 3 procurori sunt la o întrunire la Parchetul general, unul în concediu, iar ministrul Ana Birchall se află la Luxemburg

Nu va fi cvorumul legal de 15 membri din cei 19 la şedinţa fulger a plenului CSM convocată de şefa Consiliului, judecătoarea Lia Savonea, cu scopul de a o numi pe procuroarea Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Nu mai puțin de cinci membri CSM vor lipsi de la ședința de mânie.

3 procurori, Tatiana Toader, Cristian Ban şi Florin Deac, nu au cum să participe la şedinţă întrucât, pe 8 octombrie 2019, aveau deja programate întâlniri ale Secției de procurori cu conducerile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Secției Parchetelor Militare, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcției Naționale Anticorupție, la sediul Parchetului general. Vezi aici

Vicepreședintele secției, procurorul Nicolae Andrei Solomon se află în concediu.

Al cincilea absent de la plenul CSM programat pentru marți va fi ministrul Justiţiei Ana Birchall, care nu poate participa întrucât este la reuniunea JAI de la Luxemburg. Vezi aici şi aici.

Prin urmare, dacă 5 membri lipsesc nu va fi atins cvorumul necesar de 15 participanţi la plenul CSM.

Savonea e de vină. S-a ajuns în această situaţie întrucât şefa CSM, Lia Savonea, convoacă fulgerător plenul Consiliului fără să se consulte cu ceilalţi membri.

Savonea a convocat vineri plenul CSM pentru data de marți, 8 octombrie, la 10.00, şi încearcă pentru a șasea oară să o instaleze pe Adina Florea la șefia Secției Speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați.

Duminică, Daniela-Ioana Stăncioi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat, într-un comunicat de presă, că nu există prevederi legale privind obligativitatea președintelui CSM de consultare a membrilor în legătură cu data de convocare a ședințelor, aceasta fiind doar o cutumă

Ultima încercare de a o impune pe Florea la șefia secției a fost pe data de 27 septembrie. Decizia a fost amânată după ce 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânarea validării, iar 9 pentru dezbaterea speței.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat în septembrie că grupul de lucru interministerial aflat în subordinea sa a ajuns la concluzii preliminare legate de Secția specială de investigare a magistraților.

”Sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții”, a spus Birchall.

Plenul CSM a avut de mai multe ori pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc. De patru ori şedinţa s-a amânat din lipsă de cvorum, ultima dată în 3 iulie. Plenul s-a reunit şi în 2 august, dar validarea concursului pentru secţia specială nu s-a aflat pe ordinea de zi.

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională.

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

17 comentarii

 1. Dupa cum am mai zis, o plangere penala facuta Savonierei la ISJ, nu conteaza motivul, ar bloca posibilitatea sa o numeasca pe Flocea. Atat.

 2. Nasparlia asta devine ridicola

 3. SOC SI GROAZ savonea lucreaza pentru statul paralel, si nu o vrea de fapt pe flocea, de asta vine cu tot felul de sedinte imposibile, ca o sa pice

  • asta ai priceput tu? ok, have a break! pare ca ti s-a aplecat! 😀

  • @andrei asa ai priceput ca am priceput eu?

  • da, asa am priceput eu ca ai priceput tu. cand te exprimi asa, asta se intelege.

 4. Neinflorita Hahalera A din A //
  Tine cu dintii ca sa fie sefa//
  Nulitatea ei e foarte clara: //
  Nu se schimba nici prin grefa//

 5. familia savonea a beneficiat de amnistia fishcala ?

 6. Procurorii din CSM sunt o rusine. Iau lefuri de zeci de mii de lei ca sa nu vina la serviciu. Legiuitorul a conceput institutuia ca una cu oameni de tinuta. Vin niste slugoi ai securitatii, oameni fara coloana verterbala. Savonea este tare. Mi-a placut cum nu s-a intimidat si a insistat pentru ca sa afle de intelegerile oculte cu SUA pe tema justitiei. Mai rar oameni care sa aiba curajul asta in Romania de azi. Institutiile si partidele sunt populate cu rame precum procurorii din CSM. Ii platim prera mult. De banii astia am sa trec sa le cer sa imi faca si ghetele. Cam asta e anvergura lor.

  • MEDICAMENTEEEEEEE !!!

  • Savonea este o scarnavie corupta pana in maduva oaselor. Locul ei este pe un stadion din China, acolo unde isi „rezolva” chinezii marii corupti.
   Savonea la puscarie + confiscarea extinsa a averii ei. La fel pentru toata cloaca aia de judecatoare corupte: evelina, javriela, victor alistar…

  • judecatorii si procurorii din gruparea savonea/PSD sunt o rusine ai dreptate.

  • asta nu se lasa cu „ocultele”. ba baiatule, dar ai probleme grave la mansarda. intelegeri oculte. deci prinderea hotilor e o chestie oculta. mda, e clar ce esti tu. alt hot.

  • Stimate domn Victor,conița Savonea este lidera grupului infracțional din Justiție pe care se bazează haimanaua teleormănerză nr.1,aflat acum la Rahova,să fie eliberat.
   Gruparea asta este cea despre care vorbește Liviu Avram astfel:
   „…o anexă indispensabilă a unui grup de oameni din Justiţie, ajunşi deja în poziţii-cheie şi interesaţi să atingă două obiective majore? Acestea:
   – Restauraţia vremurilor de tip Cătălin Voicu, în care sentinţele erau trazacţionabile şi, din acest motiv, perfect previzibile şi controlabile.
   – Securizarea şi perpetuarea poziţiilor deja obţinute, prin valorificarea atributelor pe care orice sistem judiciar democratic le aduce: independenţa, inamovibilitatea şi chiar o anume formă de impunitate. (Studiu de caz: cum au ajuns la Curtea Constituţională Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga; chiar dacă CCR nu e parte a sistemului judiciar, modelul rămâne valabil).
   Scopul final ar fi construirea un sistem judiciar aflat la cheremul nu al vreunui partid, ci al unui grup restrâns de oameni din sistem, dar înzestraţi cu puteri uriaşe atât în ceea ce priveşte recompensele pentru cei obedienţi, cât şi pedepsele aplicabile celor care nu se supun.”
   Așa că,da,CSMSavonea trebuie distrus ca un cuib de vipere hiperveninoase și primejdioase.
   Oricum,nu e chiar așa de deșteaptă cum o cred unii dacă s-a repezit ca proasta să convoace ședința de azi fiindcă plecase la Bruxelles ministreasa Birchall(bravo ăsteia ptr.cum o contrează pe Savonea),nefiind atentă la progrmul Parchetului General.

  • Goe este o ilustrare a publicului educat ce a fost cultivat de domnii Tapalaga si Pantazi in spiritul „statului de drept”: puscarii, stadioane ca in China (tineretul maoist vad ca sustine asta), „cloaca”. Superb! Ca si cand i-as vedea pe domnii Pantazi si Tapalaga imbracati in uniformele lui Mao si cu carticica rosie la piept…

 7. Andrei ,hai sa i citim prietenului tau def.din dex pt zombi:
  Un om inviat dintre morti cate este drogat( in letargie) lipsit de identitate si care esre inscris cu anumite ordine personale sau politice in scopul de a face rau.

 8. „Stimata” Sefa , nu poate sa-si impuna vointa care nu respecta statul de drept. Afara cu aceasta din CSM , iar” jocurile „acesteia trebuie analizate de Parchet.