G4Media.ro

A murit cel mai înalt om din SUA. Organismul lui Igor Vovkovinskiy…

sursa foto: Facebook/ Igor Vovkovinskiy

A murit cel mai înalt om din SUA. Organismul lui Igor Vovkovinskiy (38 de ani) secreta excesiv hormoni de creştere

Cel mai înalt bărbat din Statele Unite – 2,35 metri – a murit pe 20 august, la vârsta de 38 de ani, în statul Minnesota, ca urmare a unei boli de inimă, conform unui anunţ postat pe Facebook de mama acestuia, informează marţi Agerpres citând AFP.

American de origine ucraineană, Igor Vovkovinskiy a trăit o viaţă marcată de boli, ca urmare a faptului că o tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere. Din acest motiv, familia sa s-a stabilise, încă din perioada copilăriei lui Igor, la Rochester, un oraş din nordul Statelor Unite cunoscut pentru centrul său de sănătate.

Deja mare pentru vârsta sa, „micul” Igor a continuat să crească, în pofida tratamentului, ajungând la o înălţime record pentru Statele Unite. Aceasta a fost consemnată de Recordurile Mondiale Guinness pe când Igor Vovkovinskiy avea 27 de ani. În cadrul ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, Igor Vovkovinskiy a purtat-o în braţe pe scenă pe Zlata Ognevici, cântăreaţa care a reprezentat ţara sa origine, Ucraina.

Anterior, Igor a mai cunoscut un moment de celebritate în 2009, fiind remarcat de Barack Obama în timpul unui miting politic. Gigantul, care purta un tricou pe care scria „Cel mai mare susţinător din lume al lui Obama” şi care domina mulţimea, a dat mâna cu Barack Obama.

Conform Recordurilor Mondiale Guinness, cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia.

Cel mai înalt om din istoria modernă este însă un american, Robert Wadlow, care a atins înălţimea de 2,72 metri şi care a murit în 1940, la vârsta de doar 22 de ani.

sursa foto: Facebook/ Igor Vovkovinskiy

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...