G4Media.ro

A doua zi a referendumului: 7,24% prezenţă la ora 10:00

Persoane voteaza pentru modificarea constitutiei, la Colegiul National Sfantul Sava din Bucuresti, sambata 6 Octombrie 2018. Inquam Photos / Alexandra Pandrea

A doua zi a referendumului: 7,24% prezenţă la ora 10:00

Prezenta la vot era de 7,24% la sută, la ora 10.00, duminică, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Sâmbătă, la închiderea urnelor, prezenţa a fost de 5,72%.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară s-au deschis duminică, la ora 7:00, în cea de a doua zi a referendumului de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21:00. Procesul de votare la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a început în toată ţara fără incidente, a anunţat duminică dimineaţă purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. Reprezentantul ministerului a amintit şi pedepsele pentru infracţiunile de orice fel de la vot.

Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583 de votanţi, în condiţiile în care numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.950.674, care pot vota la referendum în 18.662 de secţii organizate în ţară şi 378 în străinătate.

Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: Alexandra Pandrea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. E cam gata. De aici incepe sfarsitul pesedeului. S-a terminat. Nici 20 % nu va fi prezenta.
    Vor tura la maxim si vor incerca cu disperare sa mai strice ce mai pot prin justitie, pana intra Daddy la puscarie, cam prin ianuarie, cel tarziu in februarie.
    Trebuie sa fim vigilenti ca sunt in stare sa dea foc si la tara, doar sa scape tovarasii bolsevici.

    • La tara, votul are doua etape : Inainte de slujba de la Biserica si dupa !

      PS. Cred ca mai sigur este sa asteptam raportarea de la ora 13:00 ca sa ne dam seama daca pica! 😉

  2. raportati absolut toate fraudele si tentativele de frauda.
    voi care vreti sa votati NU ..mai bine stati acasa decat sa participati la mascarada asta!

  3. Uite ca e adevarat.. au inviat mortii azi-noapte.. cum @#%&! au ajuns la vot peste 20% de votanti in 2 ore. #muiepsd #muiebor #muiealde #muieudmr. tre sa recunosc un lucru, coincidenta sau nu, ungurii au fost mai romani ca romanii la acest referendum. eu personal le multumesc.. si imi doresc sa-si faca un alt partid.. udmr nu ii reprezinta.. ii foloseste injust si ii mint.

  4. Sâmbăta este zi de cumpărături, treburi prin gospodărie etc. Dar, duminica, crucială este perioada 11.30-14.00. Duminică, în acea perioadă de timp, se iese de la biserică. Se ştie că slujitorii din fiecare cult religios (nu numai creştin-ortodocşi) şi membrii/simpatizanţii Coaliţiei pentru Familie fac reclamă agresivă în toate/pe lângă locaşurile de cult pentru ca toţi credincioşii să meargă la vot ca să fie validat referendumul. Am putea prelungi chiar această perioadă până la 15.00 maxim, dar numai pentru mediul rural. Şi aceasta, dacă vor fi cozi la secţiile de votare. După ora 15.00, interesul pentru vot va fi foarte-foarte scăzut. Deci trebuie să aşteptăm (cu interes crescând) raportările Biroului Electoral Central de la orele 16.00 (mai ales) şi, apoi, de la orele 19.00. Interesant este că se votează în număr mare la secţiile de votare din afara graniţelor ţării. Oare ce votează aceşti concetăţeni, care au colegi de serviciu membrii ai comunităţii LGBT din fiecare ţară unde românii votează în număr mare? Aceşti concetăţeni sunt „umblaţi prin lume” şi ar trebui, în mod normal, să aibă mintea deschisă. Cum ar fi ca referendumul să fie validat, iar numărul voturilor NU să fie mult mai mare ca al voturilor DA? Ar fi mortală faza. Totuşi, avem două probleme mari: 1. în perioada de timp 15.00-21.00 va lua amploare turismul electoral. 2. Fraudele se vor înmulţi. Atenţie, angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, angajaţi ai Biroului Electoral Central, observatori independenţi şi reprezentanţi ai partidelor în secţiile de votare!!!

    • Tu crezi că România e sudul SUA, unde toată localitatea e la biserica duminică dimineață? Stai liniștit, prietene…e 7 octombrie, s-a făcut tulburelul, 2/3 din populația satelor din Romania e manga la ora asta, iar cealaltă treime are o mare durere in cur! Chiar crezi că ascultă multa lume de popă? Pe la mine pe la țară se ascund și dau drumul la câine când știu că trebuie să treacă cu Crăciunul, Boboteaza, etc. Că vine sa le ia, nu sa le de-a ceva

  5. „Președintele Klaus Iohannis va vota, duminică seară, la o secție de votare din Sibiu, la referendumul pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei, au declarat surse politice pentru Mediafax.”
    Poate se mai gandeste, poate mai analizeaza si poate nu va vota. Asa, ca sa nu ne enerveze inca o data.

    • Nu are de ales, din cauza funcției. Cel mai bine e sa voteze pe la 9 fara 10!

    • Daca intr-adevar voteaza seara, o face pt ca votul sau sa nu poata fi interpretat ca un indemn de a se veni la vot. In general semnificatia asta o au voturile matinale !

      PS. Unde pui ca nici nu isi strica programul de weekend ! 😉

  6. Sa fie clar:cei mai mari aliați ai celor cu fundul spart sunt dragnea și clica sa. Cum sa mergi la un referendum organizat de dragnea și sa votezi la fel ca el, ca animalul asta…. Profund cred în normalitate, dar și sfinții Părinți era vizitați în pustiu de draci în chip de îngeri. Totul o sa fie o mare mizerie, organizata de popi-aceeasi farisei și PSD.. Rușine ca pe profunda lor imoralitate cei cu fundul rupt or sa scoată capul în public și mai mult…