G4Media.ro

Musk spune că este împotriva taxelor vamale impuse de Biden mașinilor electrice…

sursa foto: Captură video

Musk spune că este împotriva taxelor vamale impuse de Biden mașinilor electrice chinezești

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a declarat joi, la Paris, în fața investitorilor din domeniul tehnologiei, că este împotriva taxelor vamale pentru vehiculele electrice chinezești, menite să stimuleze producția americană, afirmând că nu este în favoarea unor măsuri care distorsionează piața, scrie Reuters.

Președintele SUA, Joe Biden, a instituit noi taxe vamale pentru importurile de vehicule electrice și baterii chinezești, în încercarea de a proteja locurile de muncă din industria auto americană.

„Nici Tesla și nici eu nu am cerut aceste tarife, de fapt am fost surprins când au fost anunțate. Lucrurile care inhibă libertatea de schimb sau denaturează piața nu sunt bune”, a declarat Musk.

El a spus că Tesla concurează „destul de bine pe piața din China”, adăugând că „sunt în favoarea lipsei de taxe vamale”.

Mogulul Tesla a vorbit prin intermediul unei legături video în cadrul conferinței anuale „Viva Technology” de la Paris, unde au urcat pe scenă și importanți directori din domeniul tehnologiei și personalități politice – inclusiv fostul director al Google Eric Schmidt și fostul emisar american pentru climă John Kerry.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...