G4Media.ro

Dominic Fritz i-a anunțat pe colegii din USR că nu mai candidează…

Sursa foto: captură video

Dominic Fritz i-a anunțat pe colegii din USR că nu mai candidează pentru șefia partidului: A fost o decizie extrem de dificilă pe care am luat-o cu multă responsabilitate

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, i-a anunțat pe grup pe colegii săi de partid că nu va mai candida la șefia USR, deși intenționa să construiască  „o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este și mai multă dezbinare”, potrivit surselor G4Media. Fritz fusese anunțat de Cătălin Drulă ca fiind cel mai potrivit pentru a prelua președinția USR.

„Ce mă alimentează în acest proces nu este ambiția mea personală – tot ce voiam să câștig, am câștigat deja duminica trecută – ci simțul datoriei pentru un partid în care mă simt acasă și de care România are nevoie. Vă mulțumesc pentru cele multe mesaje și telefoane din ultimele zile, pentru încrederea și încurajările voastre” a spus Dominic Fritz.

Acesta a mai afirmat  că a luat la cunoștință că propunerea sa de a separa candidatura la prezidențiale și președinția partidului nu pare să aibă suficientă tracțiune momentan în interiorul partidului și că nu este împărtășită nici de Lucian Viziteu, nici de Elena Lasconi. „Să merg înainte cu această propunere aș risca să ne dezbinem într-un moment crucial și nu vreau să repet greșelile din USR care au dus la fragmentare”, a spus Dominic Fritz.

De asemenea, el a afirmat clar: „Nu voi candida”, subliniind că a fost o decizie extrem de dificilă pe care a luat-o cu multă responsabilitate. „Nu am nevoie de președinția USR ca să particip la reconstrucția partidului. O pot face din orice loc și vă îndemn pe toți să vă puneți întrebarea: cum pot contribui eu? Voi susține noul președinte sau noua președintă cu toată puterea mea. Mi-aș dori să respectăm toți rezultatele alegerilor interne ce urmează și să muncim pentru un rezultat bun în toamnă și chiar pentru victoria pe care o dorim”, a mai adăugat Dominic Fritz.

Fritz a mai spus că l-au îngrijorat unele intervenții războinice ale colegilor săi din ultimele zile.

„Trebuie să analizăm rezultatele cu mult curaj, fără teamă de a fi incomod, și să tragem consecințele personale și structurale. Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcție și ne-a oferit șansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne și o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereți sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noștri. Pentru mine, asta înseamnă o mai bună comunicare bazată pe nevoile reale ale oamenilor, o împuternicire a filialelor locale performante și o deschidere a partidului către toate forțele reformatoare din interior și din țară. USR trebuie să devină din nou un magnet pentru idei și oameni de calitate. Mă voi pune în slujba acestor idei cu o candidatură la Biroul Național împreună cu o echipă din toată țară. Prieteni, știu că e agitație multă în aceste zile. Unii adversari politici deja au început să facă planuri pentru o România fără noi. Se înșeală. USR va ieși întărit din această criză. Vom câștiga din nou. Depinde doar de noi”, a spus Dominic Fritz.

Reamintim că președintele demisionar, Cătălin Drulă a anunțat că se va organiza un congres pentru alegerea noului președinte al USR și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit.  G4Media a relatat că Dominic Fritz nu deține încă cetățenia română, iar acest lucru ar putea avea consecințe negative pentru partid, în viitor, dacă el și-ar fi asumat președinția partidului.

Există o decizie a Înaltei Curți care asimilează funcția de președinte de partid cu cea de funcționar public, iar pentru ca o persoană să ocupe un post de funcționar public este necesar să aibă cetățenie română. Dominic Fritz a declarat că n-are încă cetețenie  română și că se află în procedură de a o obține. Dacă în acest moment el ar câștiga șefia partidului și apare vreo contestare a poziției sale de președinte, partidul s-ar putea confrunta cu probleme în registrul de înscriere a partidelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Ba candideaza… Ba nu vrea. Seriosi rau oamenii astia din USR. Imi aminteste de Vlad Voiculescu..

  • Atat ai inteles din stire ? Nimic ?

  • ramai mai nene la razb.oiul tau nu te mai baga peste tot. tu altceva nu mai faci in afara de comentat pe siteul asta? La orice stire tu ai ceva de comentat… n-ai nepoti? job?

 2. Sa ii ofere cetetenia aia romana mai repede. E mai roman decst altii. Sa candideze naiba… Ca si asa sunt putini decenti in usr ul ala capusat.

  • mai devreme il sc.ui.p.ai acum il perii … esti bolnav, sau sunteti o echipa care se conecteaza pe acelasi cont…

  • @Axa binelui si raului
   Mamă, dar ce spam mai faci. Te plătește PMP? Că i-am văzut că azi dau în USR, mâine sunt prieteni. Așa și d-ta.

 3. Despre protestul de la Victoriei iar nimic, G4Media??? Ati luat-o pe urmele televiziunilor platite?