G4Media.ro

Elveţia deschide uşa participării lui Putin la negocieri pe teritoriul său fără…

Sursa foto: Kremlin.ru

Elveţia deschide uşa participării lui Putin la negocieri pe teritoriul său fără a fi arestat

Preşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a participa la ipotetice negocieri fără a fi arestat, în pofida mandatului emis de Curtea Penală Internaţională, a asigurat duminică preşedinta elveţiană Viola Amherd, după summitul găzduit de ţara sa consacrat păcii în Ucraina, a consemnat EFE, citată de Agerpres.

Mandatul prevede excepţii, în caz de negocieri, a explicat Amherd într-o conferinţă de presă după reuniune.

După summit – pe care atât Elveţia, cât şi Ucraina, cele două coorganizatoare, l-au calificat drept un succes dat fiind numărul mare de lideri reuniţi care şi-au manifestat susţinerea pentru cauza ucraineană -, preşedinta ţării-gazdă a subliniat că Elveţia este dispusă să dialogheze şi cu alte ţări care şi-au declinat participarea, cum este China.

La rândul său, ministrul de externe elveţian Ignazio Cassis a afirmat că ţara sa va informa Rusia şi alte ţări cu privire la rezultatele reuniunii.

El a menţionat în conferinţa de presă finală, citat de Xinhua, că majoritatea deciziilor luate la conferinţă nu pot fi implementate fără participare rusă.

Şeful diplomaţiei elveţiene a mai indicat că este posibil ca discuţiile vizând pacea în Ucraina găzduite în acest weekend în ţara sa, în staţiunea de lux Burgenstock, să continue la o locaţie care încă nu a fost stabilită, dar la o dată înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, notează Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Foartr bine.

  2. „Şeful diplomaţiei elveţiene a mai indicat că este posibil ca discuţiile vizând pacea în Ucraina găzduite în acest weekend în ţara sa, în staţiunea de lux Burgenstock, să continue la o locaţie care încă nu a fost stabilită, dar la o dată înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, notează Reuters.” Deci in urmatoarele 3 4 luni o sa fie un nou summit. Asa da…

  3. Sper să-l momească așa si apoi să-l aresteze! 😐😐😐

  4. Și cum ajunge în Elveția care e înconjurată de spațiul aerian UE ? Cu catapulta ?

  5. Cine are impresia că băncile elveţiene nu au nevoie de banii acoliţilor lui putină, bani sifonaţi din economia rusă complicilor putinişti, se încadrează în categoria celor cel puţin ‘NAIVI’.