G4Media.ro

Tesla va lansa un Robotaxi, mașina automată care poate îndeplini funcţii de…

Sursa foto: Patrick Pleul / POOL / AFP

Tesla va lansa un Robotaxi, mașina automată care poate îndeplini funcţii de taximetrie fără ca la volan să se afle un șofer

Elon Musk a anunţat că Tesla va lansa un robotaxi pe 8 august, relatează News.ro. În stilul caracteristic, scurt şi fără detalii, Elon Musk a anunţat, pe X/Twitter, că Tesla va prezenta, pe data de 8 august, un aşa-numit robotaxi.

Robotaxi este denumirea generică folosită pentru maşinile autonome care pot îndeplini funcţii de taximetrie, transportând pasagerii fără ca la volan să se afle o persoană.

Anunţul lui Elon Musk a venit la foarte puţin timp după ce Reuters a scris că Tesla ar fi renunţat la planurile de dezvoltare a unei maşini electrice mai ieftine.

În ianuarie, Musk spunea despre acest model că va fi lansat în a doua parte a anului viitor. Acum, proprietarul Tesla spune că Reuters minte.

Viitoarea/fostă maşină electrică ar trebui să coste începând de undeva de la 25.000 de dolari. În prezent, cea mai ieftină maşină Tesla este Model 3, al cărei preţ porneşte de la 39.000 de dolari.

Spre deosebire de Waymo şi alte companii, Tesla dezvoltă maşini autonome care se ghidează doar prin intermediul camerelor video, după ce compania a renunţat la radar şi senzori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...