G4Media.ro

Clotilde Armand, după ce a pierdut Primăria Sectorului 1: Acum este momentul…

sursa foto: Facebook/Clotilde Armanda

Clotilde Armand, după ce a pierdut Primăria Sectorului 1: Acum este momentul unui restart profund al USR. N-am să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului. Eu vă propun o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR

După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand lansează un apel pentru reformarea din temelii a USR, cerându-le colegilor de partid să revină asupra valorilor care i-au unit pe toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Armand anunță că va lansa o platformă deschisă publicului pentru ca cetățenii să se poată exprima, să spună cu ce a greșit USR și cum poate partidul să facă mai bine în viitor.

„USR punct. Și de la capăt. Un nou început – restart”, este titul cu care Clotilde Armand și-a început mesajul. Aceasta arată că după fiecare rând de alegeri se caută vinovați, după fiecare scrutin există oameni mulțumiți și oameni nemulțumiți. „Să dai vina pe colegii tăi și să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audiența are nevoie de sânge iar partidele își devorează liderii în asemenea situații. Desigur că există și o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Și este firesc să fie așa. Însă eu vă propun altceva. Fiindcă mulți m-ați întrebat care este pasul următor pentru mine, pentru USR, pentru toți cei care se simt abandonați, trădați, dezamăgiți, sătui, obosiți, furioși, revoltați și resemnați.

În primul rând cred că este important fin sinceri cu noi să ne recunoaștem vina acolo unde am greșit și acolo unde s-a greșit. Doar așa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă și să nu ne mai mințim, să ne recunoaștem și să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă, de la lucrurile care ne ține pe noi toți împreună: cinstea, competența meritocrația, transparența”, afirmă Clotilde Armand.

Aceasta subliniază că ea n-o să înceapă să arate cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatul slabe ale partidului.

„Eu vă propun (membrilor și cetățenilor care cred în noi) o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toți cetățenii despre ce am greșit și cum cred aceștia că putem face mai bine. Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deștepți, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut și încă cred în noi. Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucția internă de aici:

 • Democrația în partid – componența Comitetului Politc, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Național etc.)
 • Transparența – banii din subvenție, publicarea CV-urilor și a contractelor;
 • Solidaritatea în partid pentru filialele mici;
 • Meritocrația în partid.
 • Lista este deschisă.

De asemenea, Clotilde Armand face și un bilanț al rezultatelor după alegerile din 9 iunie.

 • Sunt 5 județe care au crescut cu mai mult de 10,000 de voturi:

– Bucuresti, cel mai puternic din țărăcu o creștere de 21,420 voturi, urmat de Timiș, Brasov, Ilfov si Cluj. Sunt 4 judete care au avut o scădere de voturi de peste 10,000 de voturi: Bacău cu 36,209 voturi pierdute, Călărași, Vrancea și Prahova. Sunt UAT-uri în care cu un efort enorm și constant am reușit să scădem PSD PNL sub majoritate.

 • Sectorul 1:

2020:

PSD PNL: 15 consilieri (din 27)

USR PMP: 12 consilieri

2024:

PSD PNL: 11 consilieri (din 27)

ADU REPER: 13 consilieri

AUR: 3 consilieri

 • Cred că suntem primul UAT semnificativ din România unde PSD PNL nu mai are o majoritate și nu va mai avea așa ușor (la fel ca în Timisoara).

„În 2020, ca număr de voturi candidatul PSD a fost aproape de candidatul USR în alianță cu PNL. În 2024, numărul de voturi pentru candidatul USR, pe procesele verbale modificate de ei, e foarte aproape de suma ambelor partide PSD+PNL. Opoziția a crescut semnificativ în Sectorul 1 și vă garantez că va continua să crească. Haideți alături să începem reconstrucția și să continuăm lupta pentru orașele și satele noastre, să continuăm procesul ireversibil al binelui în comunitate”, spune Clotilde Armand.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Acum este un moment in care trb sa va treziti, sa nu mai traiti cu impresia ca romanul va voteaza pe voi doar pentru simplul fapt ca celelalte partide sunt haur, psd, pnl. Cand pierzinatatia oameni valorosi, cand dai de pamant cu Lasconi pentru simplul fapt ca si a permis sa sustina referendum familiei, sa dai de pamant cu Vlad Gheorghe pe care l ati tinut pe afara pentru ca nu si a platit cotizatia… Sa iti bati joc de Stefanuta care a fost votat de f mukti tineri… Spune multe despre voi ca si partid. Spune multe despre ce oameni au ramas, mai ales in conducere. Va meritati soarta… Doar un reset general sa va mai faca bine, dar nu aveti sanse la parlamentare sau prezidentiale, aveti nevoie de ceva ani, sa aratati ca meritati din nou da fiti votati.

  • E, totuși, bine că au șanse PSD-iștii, nu?
   Și în special AUR-iștii.
   Aceste două partide sigurn-au făcut asemenea greșeli ca USR. Doar știe tot poporul, USR a prădat banii țării în ultimii 35 de ani.

   Nu contează nimic, decât interesul personal.

 2. 🙂 „restart”!!! 🙂 repara bsod cu restart, dupa ce au incercat sa arunce piese fara sa le inlocuiasca. adevarata strategie Parca inainte se numea rotire de cadre, nu?

 3. Am crezut ca am scăpat de ea. Bine ca nu are USR majoritate la sector ca dracii ne lua.

 4. Bravo Clotilde. O schimbare de atitudine bine venita. Cu ceva zile in urma la interviul cu Valeriu Nicolae nu stia cum sa-l mai scuze pe Drula ca cheltuiesti cei mai multi din banii USR pt imaginea lui pe billboard-uri samd.

 5. Puneti candidat la prezidentiale una din doamnele care au construit spitalul din Bucuresti cu donatii? Sau puneti tot unul de la voi?

 6. Dacă și parlamentarele și prezidențiale vor fi organizate de acelasi persoane, cel mai înțelept ar fi ca partidele de opoziție să refuze să între în alegeri. Dacă nici așa instituțiile europene nu se vor sesiza, nu mai este nimic de făcut cu procesul electoral din România iar participarea la urne este aidoma rolului de figurant. Prost. Se poate și mai rau? Da, să intre câte un reprezentant al partidelor de la putere cu fiecare votant în cabină, ca nu cumva cineva să fie „neinspirat” și să voteze altfel decât vrea sistemul. Ca în F.Rusă.

 7. Pai sa plece in Guadalupe, usri a fost un proiect eșuat sprijinit de servicii,ați distrus orasul, sau îngrășat la propriu șobolanii acum ce mI vrea să crească și gândaci? Sa plece de unde a venit că a distrus sectorul 1, mormane de gunoi …

 8. Nu stiu de ce, dar doamna Armand cred ca ar trebui sa iasa putin de la vedere si sa intre intr-un con de umbra pentru o perioada. Este mult prea conflictuala si nu da bine la publicul nehotarat. Dar, daca intr-adevar poate sa joace un rol important in constructia partidului – asta daca acest partid va putea sa fie construit vreodata – de ce nu? Oricum partidul necesita schimbari majore nu numai din punct de vedere persoane, dar si ideologie si mentalitate. Este mult prea pestrit ca sa devina un partid relevant in Romania…10 canditati si „grupari” de interese…acest lucru arata ca nu au o strategie si o directie de a deveni primul partid in Romania, ci numai un haiducism politic…

  • Cred ca mai toti din USR trebuie sa intre in conul de umbra, sa-si faca ordine in casa, sa vada ce trebuie schimbat, renovat si sa prezinte publicului concluziile. Situatii de criza in institutii mari nu se rezolva la scena deschisa. Chiar nu stiu cum se face (in vest)?
   Poate doamna este perceputa in general ca difucilasi cobflictuala, dar aici are un mesaj neconflictual, nu o sa arate cu degetul si nici nu o sa gaseasxa vinovati.

  • > dificila si conflictuala.

 9. Criza in partid = Adevarat
  Drula si-a asumat raspunderea = Adevarat
  > Aici lipseste un specialist in rezolvarea crizelor, repede, in timp ce dau examene in sesiunea de alegeri. Managementul crizelor, o specialitate. Comunicatorii au un rol special. Nu poti sa iesi si sa spui ce vrei, cand vrei. De obicei cortina se trage si oamenii muncesc din greu sa schimbe ce pot sa schimbe, repede, in pauza dintre actul 1 si 2. De alegeri. In criza toti sar in sus, se cearta, se grabesc, incearca sa se pozitioneze, dar asta NU se vede, nu se spune.

  (Vorbiti despre gunoi in sectorul 1? Regii gunoaielor sunt psd isti, si toti psd istii au facut totul ca nimic sa nu functioneze sub Nicusor Dan si in sectorul 1. ). Cu N D a iesit bine. Dar cum ar fi fost sa vina Firea daca oamenii se luau dupa propaganda PSD + PNL??
  Exista un singur criteriu demn de considerat (vezi declaratia ei, meritocratie, etc. Vezi cat de mult sunt urati cwi de la USR de s-au infratit pe vecie PSD si PNL): sunt sigur mai buni decat variantele PSD, PNL, AUR, Sosoaca. In orice combinatie. Daca nu se intelege asta, putem pune cruce nu numai opozitiei dar insasi sperantei unei tari civilizate si cu capul sus. Mie imi ajunge umilinta de a-i vedea pe cei doi si pe ceilalti doi in asteptare cum ne reprezinta, cum ne conduc, cum isi bat joc de copii si de cei mai slabi. De o tara intreaga.