G4Media.ro

Cum a fost umilit Serghei Șoigu în China: Intrare întârziată într-o clădire…

Sursa Foto: Kremlin.ru

Cum a fost umilit Serghei Șoigu în China: Intrare întârziată într-o clădire guvernamentală, pentru că personalul de securitate nu a fost mulțumit de legitimația sa

La câteva zile după ce a fost demis din funcția de ministru al Apărării pe care a deținut-o timp de peste un deceniu, Serghei Șoigu s-a confruntat cu o intrare întârziată într-o clădire guvernamentală chineză, deoarece personalul de securitate al acesteia nu a fost mulțumit de legitimația sa, transmite Newsweek.

Șoigu a ajutat la conducerea invaziei la scară largă a lui Vladimir Putin în Ucraina în rolul pe care îl deținea din 2012, înainte ca șeful său să-i surprindă pe mulți înlocuindu-l duminică, 12 mai, cu Andrei Belousov, un economist cu puțină experiență militară.

La rândul său, Șoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei și, deși este încă o funcție importantă, aceasta este văzută de mulți ca o retrogradare față de rolul de profil înalt pe care l-a avut ca una dintre fețele războiului declanșat de Putin.

Dar faptul că a făcut parte dintr-o delegație de oficiali care îl însoțesc pe Putin în vizita de stat în China, unde liderul rus a purtat joi discuții cu aliatul său Xi Jinping, nu a fost suficient pentru ca Șoigu să obțină acces automat la sediul puterii politice chineze, potrivit ziarului rus Kommersant.

Corespondentul special al ziarului, Andrei Kolesnikov, a declarat că organizatorii călătoriei nu au fost mulțumiți de permisul lui Șoigu pentru intrarea în clădire.

„Ei nu au vrut deloc să-l lase pe domnul Șoigu să intre în Casa Adunării Populare”, a scris Kolsenikov. „Organizatorii nu au fost mulțumiți cu ceva.

„Secretarul Consiliului de Securitate a trebuit să aștepte mai mult de unu sau două minute înainte ca problema să fie în cele din urmă rezolvată în favoarea sa”, a scris jurnalistul, adăugând că, în momentul în care a stat, „cel puțin 10 colegi” au fost lăsați să intre.

Când Șoigu a fost în cele din urmă admis, el a participat la discuții stând în stânga lui Putin, în timp ce ministrul de externe Serghei Lavrov a stat în dreapta președintelui, a declarat Kolesnikov.

Consilierul de la Kremlin Iuri Ușakov a declarat presei ruse de stat că aceasta a fost cea mai importantă întâlnire din timpul călătoriei, dar Kolesnikov a notat în articolul său că Șoigu „nu a participat deloc la reuniunea lărgită. Înseamnă asta ceva semnificativ?”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...