G4Media.ro

Oferta de negocieri de pace anunțată de Putin „nu este de bună…

Sursa foto: Photo 255164028 © Belish | Dreamstime.com

Oferta de negocieri de pace anunțată de Putin „nu este de bună credinţă”, declară Jens Stoltenberg

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin „nu este de bună credinţă”, a afirmat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează AFP, transmite Agerpres.

„Aceasta nu este o propunere făcută cu bună credinţă”, a afirmat Stoltenberg la Bruxelles, după ce Moscova i-a propus Ucrainei să-şi retragă trupele din regiunile revendicate de Rusia şi să renunţe să adere la NATO.

„Este o propunere care înseamnă de fapt ca Rusia să-şi poată atinge obiectivele de război, aşteptându-se la aceea ca Ucraina să abandoneze în mod semnificativ mai mult teritoriu decât cel pe care Rusia a fost capabilă să-l ocupe până acum”, a adăugat Stoltenberg în faţa presei, la finalul unei reuniuni a miniştrilor apărării din statele membre ale NATO.

La rândul său, ministrul american al apărării Lloyd Austin a estimat că Vladimir Putin „nu este în poziţia de a dicta Ucrainei ceea ce trebuie să facă pentru a se ajunge la pace”.

„Acesta este exact genul de comportament pe care noi nu vrem să-l vedem”, a spus Austin.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO.

„De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunţarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor”, a declarat Putin în timp ce se adresa conducerii Ministerului de Externe, un discurs transmis în direct de posturile de televiziune oficiale.

El a reiterat că vrea să vadă o Ucraină „neutră, nealiniată, fără arme nucleare, demilitarizată şi denazificată”.

„Aceasta nu este o propunere de pace. Aceasta este o propunere pentru mai multă agresiune, mai multă ocupaţie şi ea demonstrează, într-un fel, că scopul Rusiei este într-adevăr cel de a controla Ucraina, ceea ce este obiectivul Rusiei de la începutul războiului”, a mai comentat Jens Stoltenberg.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ca si cand nu stie orice om asta!!! UE trebuie să fie gata de a produce 1 milion de obize pe an, să poată primi in armată 1 milion de tineri pe an și să se focuseze pe apărarea flancului împotriva Rusiei iar țările asiatice aliate si SUA ar trebui să se pregătească să-i spargă nasul Chinei!

    • Hahahaha. Buna asta doamna Mirela. Cum adica 1 mil de tineri pe an? Ce ar trb sa facem cu ei? Sa ne trimitem copilasii in Ucraina la malaxor? Adică America slune clar prin vocea lui Biden ca nu trimite nimic pt Ucraina.. Dar sa ne sacrificam noi copilasii? 1 mil de obuze este f putin. O sa vezi zilele astea… Coreea de Sud tocmai a declarat ca, Coreea de Nord le va teimit 5 mil de obuze dintr un foc rusilor. Si app, sunt destule tari asiatice care tin partea Rusiei si Chinei.

    • Mai bine sa desfiintam armatele din UE, sa nu producem nici acel milion de obuze de artilerie, sa asteptam sa vina rusii sa ne „elibereze” de orice bunuri, demnitate si viitor, nu? Dream on, baby, won’t happen.