G4Media.ro

Fotbal: Olandezul Arne Slot, antrenorul lui Feyenoord Rotterdam, a confirmat că va…

Sursa foto: Facebook/ Feyenoord Rotterdam

Fotbal: Olandezul Arne Slot, antrenorul lui Feyenoord Rotterdam, a confirmat că va fi înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool  

Antrenorul lui Feyenoord, Arne Slot, a confirmat că îl va înlocui pe Jurgen Klopp în funcția de antrenor al lui Liverpool, scrie BBC. Klopp se află la conducerea echipei britanice din octombrie 2015, dar va pleca la finalul sezonului, după un mandat în care a câștigat Premier League, Liga Campionilor, Cupa Angliei și două Cupe EFL.

După anunțul lui Klopp, în ianuarie, mai mulți manageri au fost considerați principalii pretendenți, dar în aprilie BBC Sport a aflat că Slot ar urma să obțină postul după ce s-a convenit cu Feyenoord un acord de compensare în valoare de până la 9,4 milioane de lire sterline.

„Pot confirma că voi deveni antrenor acolo anul viitor”, a declarat Slot vineri.

„Până acum nu mă gândeam că aceasta este pregătirea pentru ultimul meu meci, dar asta începe să vină acum. La începutul săptămânii te gândești la antrenamente și la astfel de lucruri.

„Dar sentimentul devine mai puternic acum. De aceea am întârziat puțin acum [la conferința de presă], pentru că am vrut să-mi iau la revedere de la unii oameni personal și să-mi fac timp pentru ei, mai mult decât să le strâng mâna.

„Înțeleg că rezultatele bune ajută, dar este foarte plăcut să simt că oamenii chiar se gândesc că este păcat că plec.”

Ultimul meci al lui Slot la Feyenoord, după trei ani la conducere, va fi cel de duminică, în Eredivisie, pe teren propriu, cu Excelsior. Mandatul lui Klopp la Liverpool se încheie în aceeași zi cu un meci acasă în Premier League împotriva lui Wolves.

Feyenoord a confirmat plecarea lui Slot, în vârstă de 45 de ani, pe rețelele de socializare: „Era lui Arne Slot se încheie. Să ne bucurăm de ultimele momente”. Liverpool nu a comentat anunțul.

De ce l-a ales Liverpool pe Slot?

Slot a condus Feyenoord la titlul din Eredivisie 2022-23, în timp ce în acest sezon a câștigat Cupa Olandei și va termina pe locul doi în campionat.

Se crede că stilul ofensiv al echipelor lui Slot, personalitatea sa și abilitatea sa de a dezvolta jucători sunt factori cheie pentru ca el să fie ales de Liverpool pentru acest post.

Slot a preluat funcția de manager al Feyenoord în 2021 și și-a confirmat interesul de a conduce în Premier League atunci când a fost legat de Tottenham în 2023.

Fostul mijlocaș al lui Liverpool, Xabi Alonso, care a condus Bayer Leverkusen la primul său titlu în Bundesliga în acest sezon, a fost legat de postul de pe Anfield.

Dar spaniolul în vârstă de 42 de ani a pus capăt speculațiilor în martie, când a declarat că va rămâne la Leverkusen.

Ruben Amorim, de la Sporting Lisabona, ar fi fost, de asemenea, un pretendent pentru a prelua locul lui Klopp.

Traseul lui Slot spre Liverpool

Fost mijlocaș, Slot și-a petrecut întreaga carieră de jucător în Olanda, având peste 100 de apariții atât pentru FC Zwolle, cât și pentru NAC Breda, în 18 ani ca jucător.

După ce s-a retras din activitatea de jucător, și-a început cariera de antrenor ca antrenor de tineret la PEC Zwolle, înainte de a se transfera la SC Cambuur pentru a deveni antrenor secund.

S-a mutat la AZ Alkmaar în 2017 și a făcut pasul spre funcția de manager doi ani mai târziu.

În primul său sezon la conducere, echipa se afla pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu liderul Ajax, când pandemia Covid-19 a pus capăt prematur sezonului. Nimeni nu a primit titlul.

A fost demis în decembrie 2020, când s-a aflat că a negociat cu Feyenoord.

Slot a preluat conducerea lui Feyenoord în vara anului 2021 și a câștigat Eredivisie cu acest club în 2022-23, pierzând doar două meciuri de campionat, și a câștigat Cupa Olandei în acest sezon.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...