G4Media.ro

Cine este Ruben Amorim, omul care îi va lua locul lui Klopp…

Facebook/Ruben Amorim

Cine este Ruben Amorim, omul care îi va lua locul lui Klopp la Liverpool

Ruben Amorim a acceptat verbal un contract pe trei ani pentru a-i succeda lui Jurgen Klopp la Liverpool; înțelegerea antrenorului de la Sporting Lisabona include o clauză de reziliere care îi permite să plece în această vară, potrivit Sky Sports Germania.

Fabrizio Romano menționează că o înțelegere verbală de 10 milioane de euro poate să îl aducă pe Ruben Amorim pe banca cormoranilor. Liverpool participă la o cursă pe care se pare că a câștigat-o, o cursă la care se alăturaseră multe alte cluburi de top care au nevoie de antrenor din vară, printre care Bayern Munchen și Chelsea Londra.

Antrenorul lui Sporting CP, Ruben Amorim, este alternativa perfectă a lui Xabi Alonso, omul care a fost până de curând favoritul succesor a lui Klopp. Xabi Alonso s-a retras din cursă prin anunțul pe care l-a făcut pe 29 martie prin care spunea că va rămâne și sezonul viitor la relevația campionatului german, Bayer Leverkusen.

Era inevitabil ca Ruben Amorim să preia una dintre cele mai mari slujbe din Europa. Câștigarea titlului cu Sporting în 2021 la vârsta de 36 de ani a garantat acest lucru. Faptul că este pe cale să repete istoria în 2024 nu face decât să sublinieze capacitatea sa de antrenor.

Sporting a recunoscut că acesta a fost un talent special de tânăr, plătind o clauză de eliberare uriașă după începutul său spectaculos la Braga. Ei au pariat pe mintea sa tactică, pe angajamentul său feroce ca jucător, dar mai mult decât orice pe puterea personalității sale, scrie Sky Sports.

Ruben Amorin a dat indicii despre viitorul său în urmă cu câteva zile : „Nu pot să zic că o să rămân la club precum Xabi Alonso, o să vedem ce o să se întâmple… pe moment sunt concentrat să câștig titluri”.

Sporting Lisabona este la 4 puncte în fața rivalei Benfica și cu un meci mai puțin jucat. Pofta de goluri a fruntașei arată mentalitatea ofensivă pe care Amorim a impus-o echipei, aceasta având 79 de goluri marcate în 27 de meciuri jucate în campionat, ceea ce înseamnă o medie de aproape 3 goluri pe meci.

De asemenea, Ruben Amorim a șlefuit diamantul suedez, Viktor Gyokeres, golgheterul la zi din campionat cu 22 de goluri și 10 assist-uri. Gyokeres a atras atenția mai multor cluburi puternice din Europa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...