G4Media.ro

Paramilitari ruși anti-Putin luptă pentru Ucraina pe noul front din regiunea Harkov

Sursa foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP

Paramilitari ruși anti-Putin luptă pentru Ucraina pe noul front din regiunea Harkov

Soldați paramilitari ruși anti-Putin s-au alăturat trupelor ucrainene pe noul front din nord-estul Ucrainei, relatează Sky News.

Legiunea „Libertatea Rusiei” încearcă să consolideze apărarea Kievului împotriva incursiunii rusești, lansată vineri peste graniță.

Comandantul său adjunct, Maksimilian Andronikov, cunoscut și sub numele de cod Cezar, a declarat că luptătorii ruși au devenit mai inovatori.

„Au învățat lecțiile războiului, folosesc tactici destul de inteligente”, a spus el.

În special, Rusia folosit bombe relativ ieftine din epoca sovietică, împachetând câteva sute de kilograme în avioane și lovind orașele de pe front și pozițiile de infanterie.

„Situația este dificilă, intensitatea este foarte mare, există lupte aproape la fiecare 10 minute”, a declarat un luptător al Legiunii, identificându-se doar prin indicativul său, Winnie.

„Este un tocător de carne incredibilă în care încă [își trimit] oamenii”, a spus Winnie, descriind pierderile rusești în timp ce infanteria Moscovei încearcă să pătrundă mai adânc în Ucraina.

Andronikov a declarat că forțele ruse au mai puține vehicule decât înainte, dar au avantajul forței de muncă și al artileriei.

El a denunțat limitele impuse de unii aliați ai Ucrainei asupra utilizării armelor lor pentru a lovi Rusia, spunând că acestea au limitat capacitatea Kievului de a riposta acolo unde liniile de front se află la doar câțiva kilometri de teritoriul rusesc.

Legiunea „Libertatea Rusiei” a obținut recunoașterea numelui în război după ce a revendicat responsabilitatea pentru raidurile în regiunile Belgorod și Kursk din Rusia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Exista si rusi normali la cap, care vor sa scape de Putler. Acestia din trupele astea au si curaj pe deasupra. Bravo lor !

  2. Mai sunt si oameni normali. Sper sa intre in UE Ucraina