G4Media.ro

Brățară pentru surzi, care convertește muzica în vibrații, invenție a studenților Universității…

Sursa foto: Cluj24

Brățară pentru surzi, care convertește muzica în vibrații, invenție a studenților Universității Tehnice din Cluj /  S-au calificat în finala competiției studențești ”Internet of Things Student Challenge”

O echipă de studenți a Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) a inventat o brățară pentru persoanele cu deficiențe de auz, care convertește muzica în vibrații, dispozitivul fiind prezentat, miercuri, în finala celei de-a șaptea ediții a competiției studențești ”Internet of Things Student Challenge”, relatează Cluj24.

Ioana Popa, studentă în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a declarat că brățara Rhythm Touch poate fi folosită la concerte, inclusiv la UNTOLD, festivaluri și alte activități culturale care implică muzica, permițând persoanelor cu deficiențe de auz să se implice în evenimente și să se bucure de ritm.

”Brățara se pune pe încheietură, are un microfon care captează sunetele exterioare, apoi sunetul este procesat și trimis la niște motorașe care vibrează în ritmul muzicii.

Are un buton de pornire, brățara începe să capteze suntele și vibrează pe ritmul muzicii, iar purtătorul poate dansa, simțind muzica deși nu o aude.

Nu contează tipul de muzică, astfel că persoanele care o poartă nu ratează festivalul UNTOLD, de exemplu, dar nici concerte de operă sau de cameră”, a spus Ioana .

Acesta a precizat că echipa pe care o reprezintă speră să obțină bani pentru implementarea proiectului care promovează incluziunea.

Rhythm Touch a fost gândită, în prima fază, pentru a fi închiriată de persoanele cu deficiențe de auz la festivaluri cu 12 euro/zi, prețul de vânzare fiind estimat la 120 de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...