G4Media.ro

Elevii unui colegiu din Iași trec în online după ce în curtea…

Sursa foto: Ziarul de Iași

Elevii unui colegiu din Iași trec în online după ce în curtea școlii s-a găsit un depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial

Atât elevii din clasele primare de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași care participau la ore în clădirile unității de învățământ, cât și cei care erau cazați la căminul liceului vor urma cursurile online în perioada 14-20 mai, anunță Ziarul de Iași.

Decizia din partea consiliului de administrație a colegiului a venit în urma descoperirii unui depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial pe locul unde trebuia amenajată școala modulară.

„Elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a vor urma cursurile online, în perioada 14-20 mai 2024. Elevii care eliberează căminul vor urma cursurile online, dacă nu au posibilitatea de a se caza în oraș pentru a putea frecventa orele de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”. Cursurile de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” se vor desfășura în format hibrid în perioada 14-20 mai 2024”, a precizat directoarea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”, Lăcrămioara Iordăchescu.

Decizia de încetare a activității în zona respectivă a venit în urma unei solicitări a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

”Toată zona este evacuată. S-a solicitat ca pe perioada următoarei săptămâni să nu se desfășoare activități acolo tocmai pentru ca cei care sunt abilitați să intervină să își poată desfășura demersurile de securizare a acelei zone. Este necesară o perioadă suficientă pentru a verifica toate spațiile și pentru a reveni în condiții de siguranță”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Iași, Antonina Bliorț.

Potrivit primarului Mihai Chirica, până luni după-amiază, a fost preluată deja o cantitate semnificativă de proiectile de diverse calibre – fiind umplut un camion.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...