G4Media.ro

Pensionarii din Mureș, mai puțin interesați de împrumuturi în acest an /…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pensionarii din Mureș, mai puțin interesați de împrumuturi în acest an / ”Probabil datorită majorării pensiilor…” /  Valoarea împrumuturilor a fost de circa 2,7 milioane de lei

Circa 500 de împrumuturi au fost acordate în acest an de către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu Mureș membrilor acesteia, atât pensionari cât și angajați, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Mureș.

Valoarea împrumuturilor a fost de circa 2,7 milioane de lei.

Față de anii trecuți, există o tendință de scădere a cererilor, prin urmare organizația se gândește la o reorganizare pe viitor.

Dacă în prezent împrumuturile se acordă pentru unul sau doi ani, termenul se va extinde până la 5 ani.

De asemenea, CARP Târgu Mureș se va extinde și în zonele limitrofe ale Municipiului Târgu Mureș, spune președintele organizației, Ileana Morent: „În cursul acestui an, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a acordat în jur de 500 de împrumuturi rambursabile, în valoare de 2.697.000 de lei. Comparând cu aceeași perioadă a anului trecut, se observă o ușoară tendință de scădere, probabil datorită majorării pensiilor…. Oricum, noi mergem mai departe și vrem să ne dezvoltăm, vrem să ne organizăm și, ca o veste bună pentru membrii noștri este că vom majora perioada de rambursare în viitor.”

În cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș sunt peste 7.000 de membrii cotizanți.

Valoarea maximă a împrumutului este de opt ori a sumei cotizate.

Prin urmare, dacă un membru are un fond de 1.000 de lei, poate solicita un împrumut de 8.000 de lei.

Rambursarea împrumutului se face cu o dobândă de 10 la sută pe an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pensionarii sunt mai puțin interesați de împrumuturi anul asta pentru ca nu au plătit încă împrumuturile de anul trecut.

    • Corect… și ca să fiu hiperspecific pensiile nu au fost MAJORATE dacă nici MĂCAR nu au fost INDEXATE cu întreaga valoare a inflației… praf în ochi pentru pr0ști

  2. Eh.. dacă îmi aduc aminte bine, case de ajutor reciproc din Mureș au mai oferit ”împrumuturi” care au ajuns neramburasbile etc și poate încrederea în instituția condusă de fosta sefa a casei de pensii a ..scăzut.