G4Media.ro

VIDEO Bătaie în Parlament. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că…

Sursa Foto: Antena 3

VIDEO Bătaie în Parlament. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a agresat: „A încercat canibalic să mă muște în zona capului și când am lăsat capul în jos m-a lovit cu genunchiul” / „Am văzut figura tulburată. Nu era el” / Imagini cu bătaia

Update Ora 15.38: Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a agresat pe liberalul Florin Roman în plen. Detalii aici.

Update Ora 14.11: Deputatul PNL Florin Roman a mers la Institutul de Medicină Legală pentru certificatul medico-legal în baza căruia să depună plângere penală.

La ieșire, Florin Roman a povestit cum s-a întâmplat incidentul:

„În urma acelei altercații, mi-a înfipt mâna în gât. Pe hol a fost o strângere puternică, a încercat canibalic să mă muște în zona capului și când am lăsat capul în jos m-a lovit cu genunchiul.”

Roman a precizat că a solicitat Biroului Permanent să-i pună la dispoziție imaginile de supraveghere pentru a demonstra ceea ce s-a întâmpla și că ar trebui ca și Dan Vîlceanu să demonstreze „că era el”.

„A fost o agresiune. Nu a fost o bătaie, pentru că eu nu am reacționat. Am văzut figura tulburată … S-a și speriat după ce a conștientizat ce a făcut”, a mai declarat Florin Roman, care a mai spus că Dan Vîlceanu „nu era el”.

Deputatul PNL a precizat că a solicitat întrunirea Comisiei juridice pentru a viziona imaginile și pentru a aplica sancțiuni.

„M-am prezentat la INML și în baza certificatului medico-legal voi depune plângere penală împotriva acestui deputat huligan”, a adăugat Florin Roman.

Update Ora 12.40: Camerele de supraveghere din Parlament au surprins bătaia dintre deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu:

Update Ora 11.56: În urma conflictului, polițistul din cadrul Poliției Parlament a fost sesizat de către personalul Direcției Afaceri Interne a Parlamentului României, au declarat pentru G4Media surse parlamentare.

De asemenea, Poliția s-a sesizat din oficiu și face verificări pentru a stabili cum s-a produs evenimentul.

Update Ora 11.15: Reacția președintelui PNL, Nicolae Ciucă:

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație.”

Update Ora 11.10: Deputatul Florin Roman (PNL) susține că Dan Vîlceanu (fost membru PNL și ministru de Finanțe liberal în Cabinetul Cîțu) l-a lovit cu genunchiul în nas, pe holul Parlamentului. Roman anunță că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scrie Florin Roman pe Facebook.

Știrea inițială: Deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman ar fi avut, marți, un conflict violent în Parlament. Florin Roman pare rănit la nas, potrivit unei imagini surprinse în plen.

Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu Roman, dar că nu s-ar fi ajuns la loviri:

„Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici. Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a declarat Dan Vîlceanu.

G4Media a încercat să îl contacteze pe Florin Roman, care deocamdată nu a răspuns.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. Nu sunt camere de luat vederi pe hol? Să vedem si noi episodul de MMA dacă a existat!
  Si asta ca să vadă PNL-istii ce exemplare au votat in timp ce strâmbau din nas la USR!

 2. Sper că nu pentru plagiat și-a luat-o romanul?!

 3. Florine, data viitoare cand te mai bate o chemi pe Sosoaca!

 4. Daca nu va omarati intre voi, n-am facut nimic

 5. Care a mintit mai mereu, minte si acum. Eu asa cred.

 6. Hahaha ! Huliganul de Valceanu l-a batut pe enervantul de Roman. Doi reprezentanti de mare seama a peneleului.

 7. 2 proști.

 8. Azi sunt știri interesante:
  – Covrigul a mâncat r@h@t turcesc cu moț cu tot
  – Bătaie, dacă se poate numi așa dansul acela
  Referitor la acea „bătaie” :
  – Dacă vor să se bată, macar să ia lecții de la Simion patrihoțul
  – Dacă doar se giugiuleau, să-l / să o invite și pe Batistuță
  – Să nu-i prindă Șoșo că-i halește. La propriu.

 9. De la ce s-au luat?

 10. Confruntare de idei !
  Atunci s

  • Atunci cand dezbaterea trebuie argumentata si necesita pus accentul cu o mana infiptan-gat si un genunchi in nasul vuvuzelei …

 11. I-a dat-o de la pesedizat