G4Media.ro

Poliţiştii au găsit în ultima săptămână peste 670 de persoane care făceau…

sursa foto: Captură video

Poliţiştii au găsit în ultima săptămână peste 670 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen

Poliţiştii au găsit, în perioada 10 -16 mai, 679 de persoane care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, transmite News.ro.

„În perioada 10 – 16 mai 2024, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 679 de persoane, 47 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române.

Ei au precizat că au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 519 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au depistat 46 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 255 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De pe teritoriul României, au fost ridicate 19 documente, fiind găsite şi 42 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 160 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 28 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 14 documente şi 5 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale”, a menţionat sursa citată.

Din 31 martie, momentul aderării României la Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime, pasagerii care au intrat în ţară venind din state Schengen sau au plecat către ţări Schengen nu au mai fost supuşi controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă prin intermediul aplicaţiei eDAC, poliţiştii pot efectua verificări, atunci când situaţia o impune.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...