G4Media.ro

Cătălin Ciupală, profesor de matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până…

Foto: Freepik.com

Cătălin Ciupală, profesor de matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până nu mai poți exercițiile din ultimii ani și iei minim 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, mai ales că e an electoral

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din București, le transmite liceenilor că pot lua Bacalaureatul, la vară, cu minimum nota 8 dacă „iei exercițiile din ultimii ani și le faci până nu mai poți”, mai ales după ce Ministerul a anunțat că va calibra subiectele în funcție de itemii „de succes” [adică în funcție de subiectele care au fost rezolvate de cei mai mulți dintre elevi, la simulare – N.Red.]. „Cu alte cuvinte, vom face niște itemi de gimnaziu, eventual de clasa a IX-a și a X-a cu competențe inferioare și vor avea succes”, spune Ciupală.

Și Bogdan Rațiu, profesor de Limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureș, crede că „dacă începi să lucrezi cu baremul în față, nu ai nevoie de profesor în privat”. Cei doi profesori au făcut aceste recomandări în cadrul unei dezbateri cu privire la rezultatele simulării examenului de Bacalaureat 2024, dezbatere organizată de proiectul MERITO, pe 3 aprilie 2024.

Întrebat ce le recomandă elevilor de clasa a XII-a până la examenul din vară, Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, subliniază că însuși Ministerul a spus într-un comunicat de presă că va calibra subiectele în funcție de itemi favorabili, de succes.

Cu alte cuvinte, noi dacă vrem să avem succes, vom face niște itemi de gimnaziu, eventual de clasa a IX-a și a X-a cu competențe inferioare și vor avea succes. Concret, dacă vrei să iei bacul, iei ultimele exerciții din ultimii ani, le faci, până nu mai poți și ei bacul cu minimum 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, (…) mai ales că e an electoral”, a spus Ciupală.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. v