G4Media.ro

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni avertizează că ar putea fi închisă până…

Sursa foto: Bashar TALEB / AFP

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni avertizează că ar putea fi închisă până la sfârșitul lunii februarie, dacă finanțarea rămâne suspendată

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a avertizat că ar putea fi închisă până la sfârșitul lunii februarie dacă finanțarea rămâne suspendată, relatează Sky News.

Directorul de comunicare al UNRWA, Juliette Touma, a declarat că lipsa de finanțare înseamnă că operațiunile sale în întregul Orient Mijlociu, nu doar în Gaza, ar putea înceta în câteva săptămâni.

Statele Unite au fost în fruntea unei serii de țări care au suspendat finanțarea UNRWA după ce un raport al serviciilor de informații israeliene a afirmat că un număr mic de membri ai personalului au fost implicați în atacurile Hamas din 7 octombrie în Israel.

Miercuri, șeful ONU, Antonio Guterres, a făcut apel la țări pentru a garanta viitorul UNRWA, numind-o „coloana vertebrală a întregului răspuns umanitar în Gaza”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut înlocuirea agenției.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. nu s-au gandit prea mult cand au atacat Israelul , nu? dar de ce tarile arabe nu cotizeaza? de ce se astepta bani DOAR de la ALIATII ISRAELULUI?

  2. Da, si care este problema. Nu se mai poate finanta Hamas-ul pe cai ocolite? Aici este problema ONU?