G4Media.ro

Israelul „nu a furnizat încă dovezi în sprijinul” afirmației că mai mulți…

Photo by AFP

Israelul „nu a furnizat încă dovezi în sprijinul” afirmației că mai mulți angajați ai UNRWA fac parte din grupuri teroriste

Israelul nu a furnizat încă dovezi în sprijinul afirmației sale conform căreia un număr semnificativ de angajați ai UNRWA ar fi membri ai unor organizații teroriste, potrivit unui nou raport al Organizației Națiunilor Unite (ONU), relatează Sky News.

O analiză a Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), condusă de ministrul francez de externe, Catherine Colonna, a constatat că grupul dispune de cadre solide pentru a asigura respectarea principiilor neutralității umanitare, deși există încă probleme.

Această analiză a fost lansată după ce Israelul a afirmat că 12 membri ai personalului UNRWA au participat la atacurile Hamas din 7 octombrie împotriva Israelului, care au declanșat războiul din Gaza.

Un organism de supraveghere al ONU analizează aceste acuzații în cadrul unei investigații separate.

Agenția de știri Reuters relatează că a analizat o copie a raportului final, care urmează să fie publicat în cursul zilei de astăzi.

Israelul a făcut publice afirmații bazate pe o listă a personalului UNRWA, care i-a fost furnizată în martie, potrivit cărora „un număr semnificativ” de angajați ai grupului erau „membri ai unor organizații teroriste”, se arată în raport.

„Cu toate acestea, Israelul nu a furnizat încă dovezi care să susțină acest lucru”, adaugă raportul.

Mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, au înghețat donațiile către grup în urma acuzațiilor Israelului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...