G4Media.ro

Armata israeliană anunţă că a recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza

sursa foto: Facebook / Israel Defense Forces

Armata israeliană anunţă că a recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza

Armata israeliană a recuperat trupurile a trei ostatici din Gaza, au anunţat, vineri, Forţele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC, transmite News.ro.

Cadavrele sunt cele ale lui Shani Louk, Amit Buskila şi Itzhak Gelerenter. IDF a precizat că ostaticii au fost ucişi la 7 octombrie, iar rămăşiţele lor au fost duse în Gaza.

Presa locală a notat că trupurile au fost găsite într-un tunel al Hamas.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise într-un atac fără precedent, când luptători înarmaţi ai Hamas au pătruns în Israel. Aceştia au luat alte 252 de persoane ca ostatici în Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că vestea este „sfâşietoare”. „Vom aduce înapoi toţi ostaticii noştri, atât pe cei vii, cât şi pe cei decedaţi”, a declarat el.

Într-un comunicat, IDF a precizat că trupurile au fost recuperate în timpul unei operaţiuni desfăşurate în cursul nopţii. Armata a precizat că a acţionat pe baza informaţiilor obţinute în urma „interogării teroriştilor” care au fost reţinuţi în Gaza.

IDF a precizat că victimele au fost ucise la o intersecţie din apropierea locului unde a avut loc masacrul de la festivalul Nova din sudul Israelului, înainte ca trupurile lor să fie duse în Gaza.Peste 360 de persoane au fost ucise la festival. Aproximativ 125 de ostatici au rămas de negăsit, ceilalţi fiind eliberaţi sau salvaţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...