G4Media.ro

Israelul plănuiește să-i ucidă pe liderii grupării teroriste Hamas din întreaga lume,…

sursa foto: Captură video

Israelul plănuiește să-i ucidă pe liderii grupării teroriste Hamas din întreaga lume, având un lung istoric de asasinate cu țintă precisă / Capii Hamas se află în prezent în Liban, Turcia și Qatar

Agențiile de spionaj ale națiunii israeliene au un lung istoric de asasinate cu țintă precisă, relatează publicația The Wall Street Journal, subliniind că se pregătește asasinarea liderilor grupării teroriste Hamas din întreaga lume, atunci când războiul din Fâșia Gaza se va încheia.

Potrivit publicației, care citează oficiali israelieni, în prezent e pregătit terenul pentru o campanie de un an de zile de urmărire a militanților responsabili de masacrele din 7 octombrie.

La ordinul premierului israelian Benjamin Netanyahu, agențiile de spionaj de top ale Israelului lucrează la planuri pentru a vâna liderii Hamas care trăiesc în Liban, Turcia și Qatar, mica națiune din Golf care a permis grupului terorist să conducă un birou politic în Doha timp de un deceniu.

Campania de asasinate ar fi o extindere a operațiunilor neoficiale ale Israelului, care durează de zeci de ani și care a devenit atât subiectul legendei de la Hollywood, cât și al condamnării la nivel mondial. Asasinii israelieni au vânat militanți palestinieni în Beirut în timp ce erau îmbrăcați în femei și au ucis un lider Hamas în Dubai în timp ce erau deghizați în turiști. Israelul a folosit o mașină capcană pentru a asasina un lider ar grupării Hezbollah în Siria și o pușcă cu telecomandă pentru a ucide un specialist în inginerie nucleară în Iran, potrivit unor foști oficiali israelieni.

De ani de zile, țări precum Qatar, Liban, Iran, Rusia și Turcia au oferit o anumită protecție Hamas, grupare pe care SUA și Europa o consideră teroristă. Iar Israelul s-a abținut uneori de la a-i viza pe militanții palestinieni pentru a evita crearea unor crize diplomatice.

Noile planuri ale Israelului ar marca o a doua șansă pentru Netanyahu, care a ordonat încercarea ratată din 1997 de otrăvire a liderului Hamas Khaled Meshaal în Iordania. Tentativa bine documentată a dus în schimb la eliberarea liderului spiritual al Hamas, șeicul Ahmed Yassin.

Spre consternarea unor oficiali israelieni care doresc ca cele mai recente planuri să rămână un mister, Netanyahu și-a comunicat intențiile într-un discurs la nivel național pe 22 noiembrie.

„Am ordonat Mossad-ului să acționeze împotriva șefilor Hamas oriunde s-ar afla ei”, a spus el, referindu-se la serviciul de informații externe al Israelului. În aceeași alocuțiune, ministrul apărării Yoav Gallant a declarat că liderii Hamas mai trăiesc „pe un timp împrumutat”. „Ei sunt marcați pentru moarte. Lupta este mondială, vizându-i atât pe teroriștii din Gaza, cât și pe cei care zboară cu avioane scumpe”, a spus el.

În timp ce Israelul încearcă de obicei să țină secrete astfel de eforturi, liderii națiunii au arătat puține rezerve în a-și dezvălui intențiile de a-i vâna pe toți teroriștii responsabili de atacul din 7 octombrie, la fel cum au făcut cu cei responsabili de atacul terorist palestinian care a ucis 11 atleți și antrenori israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...