G4Media.ro

Activista antifascistă italiană arestată pentru agresiune în Ungaria, eliberată după ce a…

Sursa foto: Attila KISBENEDEK / AFP

Activista antifascistă italiană arestată pentru agresiune în Ungaria, eliberată după ce a fost aleasă europarlamentar

Italianca Ilaria Salis a fost eliberată vineri din arestul la domiciliu care îi fusese impus la Budapesta, unde era judecată pentru agresiuni, deoarece acum beneficiază de imunitate, fiind aleasă în Parlamentul European, informează ANSA, transmite Agerpres.

Salis, profesoară în vârstă de 39 de ani din Monza, a fost prima pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare a formaţiunii Alianţa Verzi-Stânga (AVS) din Italia.

Avocatul ei ceruse ridicarea restricţiei imediat după scrutinul de duminica trecută, iar poliţiştii ungari i-au demontat vineri brăţara electronică pe care era obligată să o poarte după ce a fost eliberată recent din arestul preventiv.

Italianca era judecată în Ungaria pentru agresarea a trei militanţi neonazişti, în februarie 2023, fiind acuzată că le-a pus viaţa în pericol.

Câtă vreme s-a aflat în arest, ea era adusă în instanţă cu cătuşe la mâini şi la picioare, legată de un lanţ, ceea ce a provocat indignare şi proteste în Italia, deşi Ungaria a arătat că aceasta este procedura obişnuită. AGERPRES /(AS – autor: Marius Hosu, editor: Mariana Ionescu)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează