G4Media.ro

49 de turiști din Alba, blocați pe teritoriul palestinian în Ierihon /…

sursa foto: G4Media (Cosmina Fernoaga)

49 de turiști din Alba, blocați pe teritoriul palestinian în Ierihon / Ei cer să fie preluați cu avionul din Iordania, pentru a nu fi nevoiți să se deplaseze în Tel Aviv, prin teritoriu de conflict

Un grup de turiști români din județul Alba e blocat în Palestina din cauza atacului declanșat de gruparea teoristă Hamas în Israel, care a început sâmbătă dimineața.

Este vorba despre un grup de 49 de turiști. Autoritățile române aduc acasă românii din zona de conflict, însă turiștii din Alba sunt la 60 de km de Amman  (Iordania) și ar prefera să fie preluați de acolo, în loc să se deplaseze în Tel Aviv, unde se tem că ar putea fi surprinși de conflict, relatează alba24.ro

Românii sunt în orașul palestinian Ierihon, la Hotel Syraan.

Alba24 a vorbit cu ei. Străzile sunt pustii, iar ei stau în hotel. Au vorbit la Tel Aviv cu un preot de acolo, care le-a spus că în zonă se trage intens cu rachete, astfel încât călătoria nu este sigură.

Nici la Amman nu este ușor de ajuns pentru că li s-a spus că au nevoie de viză, astfel se tem că ar putea fi obligați să rămână în zonă două, trei săptămâni.

Mulți dintre oameni nu au suficienți bani la ei, astfel încât au nevoie de bani pentru a se întoarce. Autoritățile românești au fost anunțate.

Palestina , teritoriu palestinian, Ierihon, Jericho
sursa foto: G4Media (Cosmina Fernoaga)

Grupul a plecat din Alba în data de 3 octombrie și ar fi trebuit să se întoarcă din Tel Aviv, cu avionul.

Deputatul de Alba, Florin Roman, a vorbit cu ei și a început demersuri la Ministerul de Externe.

”Am vorbit cu ministrul de Externe să vedem cum pot fi aduși acasă. Au vorbit deja cu ambasadorului. Dacă vin de la Tel Aviv, intră în zonă de conflict. Ar prefera să fie preluați de la Amman, care e la doar 60 de kilometri, însă asta ar presupune costuri pe care nu șiu le pot asuma în totalitate. Facem toate eforturile să îi aducem acasă cât mai repede” a spus deputatul Florin Roman, pentru Alba24.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează