G4Media.ro

Gardienii de la Acropola din Atena îşi opresc munca timp de patru…

Sursa foto: Pixabay

Gardienii de la Acropola din Atena îşi opresc munca timp de patru ore, începând de joi, din cauza caniculei – sindicat

Gardienii de la Acropola din Atena şi de la alte situri arheologice din Grecia îşi vor opri activitatea timp de patru ore începând de joi din cauza condiţiilor dificile de muncă legate de canicula din Grecia, a anunţat marţi sindicatul lor, PEYFA, citat de France Presse, preluată de Agerpres.

Măsura se va aplica între 16.00 şi 20.00 ora locală (13.00 GMT şi 17.00 GMT) de joi până duminică, întrucât gardienii au lucrat în ultimele zile în condiţii „extreme (…) cu temperaturi de peste 45°C”, a precizat sindicatul.

„Având în vedere problemele cu care ne-am confruntat (…) în special în (…) Acropole în ultimele zile, au fost decise în unanimitate măsuri pentru a proteja sănătatea gardienilor (…) precum şi a vizitatorilor”, a adăugat Uniunea Panelenică a Angajaţilor pentru Protecţia Siturilor Arheologice, într-o declaraţie.

În ciuda temperaturilor arzătoare, „am încercat să ne îndeplinim sarcinile, ignorând periculozitatea fenomenului” până acum, a adăugat organizaţia, precizând că, la Acropole, „peste 20 de vizitatori au leşinat” în ultimele zile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează