G4Media.ro

Administraţia talibană din Afganistan ordonă închiderea saloanelor de înfrumuseţare

Sursa foto: Unsplash/ @mhrezaa

Administraţia talibană din Afganistan ordonă închiderea saloanelor de înfrumuseţare

Administraţia talibană din Afganistan a ordonat închiderea saloanelor de înfrumuseţare în decurs de o lună, a anunţat Ministerul pentru Prevenirea Viciilor şi pentru Propagarea Virtuţilor, cea mai recentă dintr-o serie de măsuri care vizează reducerea accesului la locurile publice pentru femeile afgane, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Termenul limită pentru închiderea saloanelor de înfrumuseţare pentru femei este de o lună”, a declarat marţi Mohammad Sadiq Akif, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Prevenirea Viciilor şi pentru Propagarea Virtuţilor.

Guverne străine şi oficiali ai ONU au condamnat restricţiile tot mai mari care vizează femeile de la întoarcerea la putere a talibanilor în 2021, ca urmare a retragerii forţelor coaliţiei internaţionale din Afganistan.

Anul trecut, autorităţile talibane au închis majoritatea liceelor de fete, le-au interzis femeilor afgane să studieze la universitate şi să lucreze pentru ONU şi agenţiile acesteia. De asemenea, a fost interzis accesul femeilor în numeroase locuri publice, inclusiv în centre spa, săli de sport şi parcuri.

Saloanele de înfrumuseţare au apărut în Kabul şi în alte oraşe afgane imediat după alungarea talibanilor de la putere la sfârşitul lui 2001, la câteva săptămâni după atacurile teroriste din 11 septembrie din Statele Unite.

Multe au rămas deschise după revenirea islamiştilor la putere în urmă cu doi ani, însă cu firmele şi ferestrele acoperite, oferind locuri de muncă femeilor şi servicii clientelor lor.

Guvernele occidentale şi organizaţiile internaţionale au avertizat că restricţiile care vizează femeile în Afganistan împiedică orice posibil progres către recunoaşterea internaţională a guvernului taliban.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu e mare lucru de comentat, doar de observat că bărbații afgani au ceva dereglat de acceptă asemenea bătaie de joc făcută de o mână de nebuni. Fiecare fată/ femeie are tată, frați, fii, bunici, vecini, veri, unde naiba s-au pitit toți?