G4Media.ro

Kazahstanul anunță că a descoperit eforturi online de recrutare a cetățenilor săi…

Sursa foto: Kremlin.ru

Kazahstanul anunță că a descoperit eforturi online de recrutare a cetățenilor săi pentru a lupta alături de forțele ruse în Ucraina

Kazahstanul a anunțat că a descoperit eforturi online de recrutare a cetățenilor săi din această țară din Asia Centrală, favorabilă Kremlinului, pentru a lupta alături de forțele ruse în Ucraina, relatează AFP, citată de The Guardian.

Avertismentul oficialilor regionali, lansat joi seara târziu, vine după ce presa locală a relatat că cetățeni kazahi au fost uciși în Ucraina.

Atât armata rusă, cât și grupul de mercenari Wagner au vizat cetățeni din regiunea ex-sovietică pentru a se alătura rândurilor lor.

Procurorii din regiunea nordică Kostanay, care se învecinează cu Rusia și în care locuiește o minoritate rusă numeroasă, au avertizat locuitorii să nu „cedeze” în fața încercărilor de pe rețelele de socializare de a înrola oameni în forțele Moscovei.

În regiune locuiesc aproximativ 880.000 de persoane, dintre care aproximativ 41% sunt de etnie rusă, potrivit cifrelor guvernamentale.

„Pe teritoriul regiunii noastre, au fost făcute încercări de a recruta populația locală pe teritoriul Federației Ruse pentru a participa la conflictul armat din Ucraina”, a precizat procuratura regiunii într-un comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...