G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Am terminat cu pensiile speciale la parlamentari, urmează cumul pensiei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marcel Ciolacu: Am terminat cu pensiile speciale la parlamentari, urmează cumul pensiei cu salariul/ Vor fi excepții la aleșii locali, la actori, la medicii care sunt și profesori

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, după tăierea pensiilor parlamentarilor, că urmează să fie interzis cumulul pensiei cu salariul, precizând că vor exista excepții la aleși locali, la actori și la medicii care sunt și profesori.

”Important este ca oamenii politici să se adapteze cerințelor din propria țară. Azi am văzut cu o largă majoritate am terminat cu pensiile speciale la parlamentari, urmează cumulul pensiei cu salariul. Există excepții la alesii locali, dreptul de a alege și a fi ales este în constituția româniei. Vor fi excepții la actori, la medicii care sunt și profesori. Sunt lucruri normale, dar se termină și acest capitol. Închiem în această săptămână până la finalul sesiunii și discuția cu pensiile speciale. Se termină și cu angajații din parlament. Nevoie societății sunt cu totul altele. Este evident că am un program, că împreună cu colegii mei avem o foaie de parcurs”, a declarat Ciolacu după votul din Parlament.

egea pentru eliminarea pensiilor speciale a fost votată, luni, de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului cu 382 de voturi pentru și trei abțineri. Legea poate fi contestată la Curtea Constituțională. Deputata ex-AUR Diana Șoșoacă întrerupe lucrările Parlamentului, fluieră, sună dintr-un clopoțel și strigă: ”Pensiile speciale sunt o minciună. Legea este neconstituțională!”.

Amendamentul parlamentarului neafiliat Andrei Lupu, care cerea ca eliminarea pensiilor speciale să se rezume doar la indemnizațiile viitoare a fost respins cu 282 de voturi împotrivă, 41 de voturi pentru și 48 de abțineri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Ați terminat când Curtea Constituțională a Rusiei va zice că e constituțional să nu furi de la oamenii cinstiți. Ce-ati făcut până acum se numește circ.

  2. A terminat pe mă sa!

  3. Au făcut, din nou, o „românească” și așa vor face cu toate reformele!

  4. Ciolacule,tu n ai terminat nici măcar o școală,ca ce ai făcut tu și ceilalți, se numește „cursuri rapide la ff pentru diplome de aprozar”!

    • De ce ai blocat cu anii în Parlament aceste legi Ciolakule? Ce faceți acum faceți prost și doar de ochii lumii.