G4Media.ro

Rusia susține că a respins atacuri ucrainene în sudul regiunii Donețk

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Rusia susține că a respins atacuri ucrainene în sudul regiunii Donețk

Ministerul rus al Apărării a afirmat marți că a respins atacurile ucrainene în apropierea satelor Rivnopil, Makarivka și Prechystivka din sudul Donețkului, relatează CNN.

Satele sunt aproape de granița dintre regiunile Donețk și Zaporojie, unde atât Rusia, cât și Ucraina au raportat confruntări.

„În ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au continuat să încerce să desfășoare o ofensivă în direcția Donetsk Sud”, potrivit briefingului zilnic al ministerului rus de marți.

„Trei atacuri ale unităților ucrainene întărite cu tancuri și vehicule blindate de luptă au fost respinse în zona Makarivka”, a precizat acesta.

Satul contestat ar fi schimbat de mai multe ori părțile.

Două atacuri în apropiere de Rivnopil și un alt atac în apropiere de Prechystivka au fost de asemenea respinse, a precizat ministerul rus.

Între timp, oficialii ucraineni spun că marți au loc lupte în satele Mala Tokmachka, Novodanylivka, Mariinka, Yahidne și Vesele din regiune.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că trupele ucrainene au făcut progrese în trei direcții în ultima zi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...