G4Media.ro

Unul dintre elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din…

Sursa foto: Facebook / Poliția Română

Unul dintre elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston anul trecut a murit într-un accident rutier la Timișoara / Tânărul era student în anul I

Un membru al echipei de robotică Delta Force din Arad, campioană mondială în 2022 la Houston, a decedat într-un accident care a avut loc în Timişoara, a confirmat mentorul echipei, Corina Botoşan. Conform acesteia, Dănuţ Tol a decedat în tragicul accident, iar vestea a şocat toată echipa de robotică din Arad, transmite Rador.

„Suntem şocaţi de vestea tristă pe care am primit-o, nu îmi găsesc cuvintele să îmi exprim durerea. Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect FIRST Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, spune Corina Botoşan.

Mentorul echipei mai spune că Dănuţ era membru Delta Force de când era elev în clasa a IX-a. El a plecat la Timişoara la studii, unde era student în primul an la Politehnică, coleg cu Octavian Dragoş-Botoşan, fondatorul echipei campioane de robotică a Liceului Naţional de Informatică Arad.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în noaptea trecută în Timişoara, într-un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi o autospecială de transport public, în care se aflau, în total, nouă oameni.

Citește și Elevii arădeni care au câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston nu primesc burse din partea statului român / Mentorul echipei: „Fiecare a primit câte o scrisoare de la președintele Iohannis și atât” / Căpitanul echipei: „Am adus un titlu important pentru România. Am sperat că vom fi recunoscuți”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...