G4Media.ro

Mai multe tone de ajutoare donate de locuitori și agenție economici din…

Sursa foto: Facebook Daniel Băluță

Mai multe tone de ajutoare donate de locuitori și agenție economici din Sectorul 4 pleacă vineri spre Turcia

Peste 1.000 de saltele, 3.000 de pături, 1.200 de saci de dormit, în jur de 1.000 de perechi de încălțăminte, corturi, radiatoare și aeroterme, 12 tone de haine și aproximativ două tone de alimente neperisabile, apă și produse de igienă și de îngrijire pentru bebeluși donate de către locuitorii și agenții economici din Sectorul 4 sunt încărcate în camioane în această seară, din sala de sport a Liceului Tehnologic „Dacia”, și vor pleca spre Turcia, vineri dimineață, transmite Rador.

La startul acțiunii de încărcare a ajutoarelor în camioane au participat edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, și Ambasadorul Turciei la București, Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan.

Daniel Băluță a mulțumit comunității locale din Sectorul 4 pentru solidaritatea de care a dat dovadă și și-a exprimat speranța că bunurile donate vor contribui la alinarea suferinței celor afectați de seismele din sudul Turciei, de acum zece zile.

„În primul rând, vreau să-mi exprim mulțumirea deosebită pentru oamenii din comunitatea noastră, care au fost alături de alți oameni, greu încercați, într-un dezastru natural de proporții absolut deosebite.
Vreau să le mulțumesc oamenilor pentru efortul pe care l-au făcut, în aceste zile. Am reușit să strângem, împreună cu concetățenii noștri, saltele, sisteme de încălzire, haine, în principiu toate lucrurile pe care cei de la Ambasadă ni le-au indicat că sunt utile pentru cei aflați astăzi în nevoie. Ma bucur mult că românii sunt solidari cu semenii lor, că romanilor le pasă de suferința altor oameni și că au făcut tot ceea ce le stă în putință să îi sprijine pe cei aflați în nevoie. Mulțumesc mult și sper ca toate aceste lucruri, domnule ambasador, să fie utile pentru oamenii care, astăzi, se află într-o nevoie deosebită”, a declarat Daniel Băluță.

Ambasadorul Turciei la București, Özgür Kıvanç Altan, a mulțumit pentru solidaritatea cu poporul turc de care dau dovadă românii și a afirmat că unele dintre bunurile donate sunt de o necesitate stringentă pentru sinistrați.

„Domnule primar, vă mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase. Țara noastră a fost lovită de o nenorocire gravă. Toată societatea noastră, toată populația noastră, în momentul ăsta, plânge. Foarte mulți dintre noi ne-am pierdut apropiați – familii, rude, prieteni. Și ne-am trezit, dintr-o dată cu nevoie de ajutor. (…) Le vedem, acum, aceste foarte utile și necesare ajutoare. O parte dintre aceste ajutoare chiar sunt de o necesitate primordială, în aceste momente. De exemplu, aceste încălzitoare vor ajuta ca oamenii de acolo să se încălzească, deoarece temperaturile sunt foarte scăzute. Aceste saltele vor da senzația cel puțin unor oameni care, în momentul acesta se află pe lângă dărâmături, vor da senzația de casă. În numele poporului turc și în numele tuturor comunităților turcești din România, vreau să vă mulțumesc, încă o dată, pentru tot ajutorul pe care ni l-ați acordat. Vă mulțumim pentru ajutorul vostru. Vă mulțumim că sunteți aici”, a declarat Excelența Sa, Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turce la București.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Bravo București.
    👍🏻