G4Media.ro

FOTO Brașov: Elevii de la Școala 2 vor împărți noua sală de…

sura foto: Primăria Municipiului Braşov /Facebook

FOTO Brașov: Elevii de la Școala 2 vor împărți noua sală de sport, care a costat municipalitatea 27 de milioane de lei, cu gimnaştii de la Clubul sportiv Braşovia

Elevii Şcolii gimnaziale nr. 2 din Braşov vor împărţi, temporar, noua sală de sport, care a costat municipalitatea 27 de milioane de lei, cu gimnaştii de la Clubul sportiv Braşovia, au decis, miercuri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, consilierii municipali braşoveni.

În urma unor dezbateri care au durat peste 6 ore, în cadrul cărora au luat cuvântul câteva zeci de persoane, pe de o parte, reprezentanţi ai unităţii de învăţământ şi ai părinţilor elevilor şi, pe de alta, ai delegaţiei Federaţiei Române de Gimnastică, reprezentată, pe lângă membri ai conducerii, de antrenori, profesori de sport, cadre universitare, niciunul dintre scenariile propuse de executivul Primăriei Braşov nu a fost acceptat de ambele părţi.

Cele trei scenarii propuse erau: folosirea sălii de sport exclusiv copiii de la Şcoala gimnazială nr. 2, utilizarea pentru pregătire şi competiţii de gimnastică şi o variantă mixtă, temporară, în care şcoala să utilizeze împreună cu Clubul Braşovia construcţia până la construirea unei noi săli de sport prin Compania Naţională de Investiţii.

În varianta adoptată, în final, după ce reprezentanţii unităţii de învăţământ au subliniat că niciunul dintre scenarii, cu excepţia celui în care construcţia va putea fi folosită exclusiv de elevii şcolii, nu este acceptabil, consilierii municipali au promis, în plus faţă propunerea iniţială a Primăriei, construirea unui balon de fotbal suprapus vechii săli de sport a şcolii, care ar urma să fie demolată.

În paralel, Consiliul Local Braşov s-a angajat să demareze, la CNI, demersurile pentru construirea unei noi săli de sport, de tipul 1, cu o valoare de 12 milioane de lei, la finalizarea căreia construcţia realizată pe banii municipalităţii ar reveni în exclusivitate pentru practicarea gimnasticii.

Conform experţilor, modificarea parţială a destinaţiei sălii noi ca sală de sport pentru şcoală şi finalizarea restului de sală pentru gimnastică s-ar ridica la 3,4 milioane de lei şi va dura 4 luni.

Decizia în CL Braşov a fost luată cu 25 de voturi „pentru” şi o neparticipare la vot.

Proiectul noii săli de sport de la Şcoala gimnazială nr. 2 a fost fundamentat în baza unei solicitări a Clubului Şcolar Braşovia, care a cerut o sală de sport în incinta acestei şcoli sau pe alt amplasament. Ideea de a avea o sală la această unitate de învăţământ se baza pe faptul că secţia de gimnastică a clubului îşi desfăşura activitatea, de mai multe decenii, în baza unui protocol, în vechea sală de sport a şcolii. În paralel, şi şcoala a solicitat municipalităţii construcţia unei noi săli de sport, în condiţiile în care cea veche a fost considerată a avea condiţii necorespunzătoare.

Construcţia unei săli de sport la Şcoala gimnazială nr. 2 din Braşov s-a aprobat prin două Hotărâri ale Consiliului Local, din 2018 şi, ulterior, în 2020. Prin studiul de fezabilitate – în baza căruia s-a făcut proiectul tehnic din care au rezultat lucrările – au fost preconizate, ca obiective, dezvoltarea unei săli de gimnastică, în care să se poată desfăşura competiţii locale, naţionale sau internaţionale.

Clădirea, cu parter şi două etaje, are o amprentă la sol de 1.745 mp şi suprafaţa construita de 2.879 mp şi a costat, după cum a subliniat în repetate rânduri primarul Allen Coliban, de două ori mai mult decât o sală de sport şcolară.

Sursa foto Primăria Municipiului Braşov /Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. 5 milioane de euro….cam scump….cred ca a inclus și banii de comisioane speciale….pentru speciali

  2. Acest proiect este ILEGAL 100% ! Ce caută primăria sa construiască pentru clubul Brasovia , sala de sport, pe terenul unei scoli ? Clubul Brasovia are și terenuri și au și sala de sport ! DNA-ul ar trebui sa se sesizeze ! Coruptia a ajuns la loc de cinste in Brasov respectiv in România !