G4Media.ro

Germania oferă Poloniei sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Foto: Rachete Patriot / Army Techonolgy

Germania oferă Poloniei sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Germania a oferit Varșoviei sisteme de apărare antirachetă Patriot pentru a o ajuta să își apere spațiul aerian după ce săptămâna trecută a fost lovită de o rachetă, a declarat ministrul apărării, Christina Lambrecht, citat de BBC.

Guvernul german a declarat deja că va oferi vecinului său asistență suplimentară în domeniul poliției aeriene cu ajutorul avioanelor germane Eurofighter după incident.

„Am oferit Poloniei asistență pentru apărarea aeriană – cu Eurofighter-urile noastre și cu sistemele de apărare aeriană Patriot”, a declarat Lambrecht într-un interviu acordat ziarelor germane RheinischePost și General-Anzeiger.

După invazia rusă în Ucraina, membrii NATO au început să consolideze apărarea aeriană în Europa de Est. Mai mult de o duzină de aliați NATO, conduși de Germania, au introdus în octombrie o inițiativă de achiziționare în comun a unor sisteme de apărare aeriană pentru mai multe niveluri de amenințare, inclusiv sisteme Patriot. Printre aceste țări figurează și România.

În timpul Războiului Rece, Germania a avut 36 de sisteme Patriot în serviciu, scrie Reuters. În prezent, țara are 12 astfel de sisteme, dintre care două sunt desfășurate în Slovacia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. ghiciti care vor fi natiunile care va reface toate stocurile de armament din europa cele pierdute in ucraina ?