G4Media.ro

Șeful Fiscului: „Doi inspectori de la Antifraudă Deva au dat patru amenzi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Șeful Fiscului: „Doi inspectori de la Antifraudă Deva au dat patru amenzi de câte 30.000 de lei ţăranilor care vând mere, pere pe marginea drumului / Acești nemernici fac de râs ANAF / O să fie aspru sancționați”

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că doi inspectori de la Antifraudă Deva au dat patru amenzi de câte 30.000 de lei acelor ţărani care vând mere sau pere pe marginea drumului, afirmând că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF şi aşa înţeleg ei să lupte împotriva marii evaziuni fiscale, relatează News.ro.

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu toate lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF sunt pozitive.

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult. S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător. Aceşti indivizi, repet, nu pot să fie numiţi inspectori fiscali, inspectori antifraudă le-au dat la patru asemenea persoane câte treizeci de mii de lei amendă”, a afirmat Heiuş.

El consideră că cei doi inspectori de la Antifraudă fac ANAF-ul de râs.

Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală, că ăsta este rolul Antifraudei, să meargă şi să găsească frauda adevărată în România, la cei patru oameni care vindeau nişte mere şi nişte pere, care într-adevăr probabil că nu erau din grădina lor proprie aşa cum prevede legea şi le-au dat zece mii de lei amendă pentru aceasta şi le-au mai găsit trei litri de ţuică şi le-a dat douăzeci de mii de lei amendă. În total a primit amendă o persoană treizeci de mii de lei, un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă stă poate toată ziua în soare, în praf, în vânt pe marginea drumului să vândă corect nişte produse, să-şi completeze venitul. Şi vin aceşti nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă, care îşi fac treaba aşa cum trebuie, colegi care se duceau şi confiscau trei kilograme de aur de la case de amanet din Strehaia. Şi aceşti indivizi se duceau să dea amenzi de treizeci de mii de lei la acei oameni care stau şi vând pe marginea străzii”, a precizat preşedintele ANAF.

Heiuş a mai declarat că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF.

„Îmi este ruşine ca asemenea oameni lucrează la ANAF şi că aşa înţeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat pe directorul general adjunct care coordonează Antifrauda de la Deva, din vestul ţării şi pentru alte abateri manageriale şi de luni, Direcţia de Integritate se duce să cerceteze modul în care îşi desfăşoară activitatea aceşti inspectori şi cum îşi permit ei să amendeze nişte oameni cu asemenea sume, o asemenea discrepanţă între o faptă care poate că nu-i corectă, poate că merele alea pe care le-au vândut nu erau din grădina lui, ca să dai treizeci de mii de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de ţuică, păi asta înseamnă că ai rezolvat toată evaziunea fiscală din vestul României, că nu mai e nimic de găsit altceva, înseamnă că ai prins tot ce înseamnă contrabandă cu alcool, ai găsit tot ceea ce se întâmplă în neregulă la marile companii din vestul ţării şi nu au mai rămas decât acei oameni care stau pe marginea străzii să câştige şi ei nişte bănuţi în plus. Asta gândeau cei doi inspectori de la antifraudă de la Deva”, a adăugat Heiuş.

El a mai declarat că cei mai mulţi angajaţi ANAF luptă cu marii evazionişti.

„Marea majoritate a angajaţilor ANAF se luptă cu marii evazionişti, fac controale la marile societăţi din România, fac dosarele preţului de transfer, ne chinuim să valorificăm bunurile celor care sunt condamnaţi penal, încercăm şi reuşim să facem planul de încasări şi aceşti oameni se duc şi dau amenzi cu o distanţă incredibilă faţă de gravitatea faptei. Nu au mers niciodată în ultimii ani să facă un dosar de o importanţă deosebită, să găsească o evaziune undeva, au găsit evaziunea pe marginea străzii, la cel care vinde nişte mere prune şi trei litri de ţuică. Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, a explicat Heiuş.

El a transmis şi un mesaj inspectorilor Antifraudă care procedează în acelaşi mod.

„O să fie şi vă garantez aspru sancţionaţi pentru modul în care înţeleg ei să-şi facă meseria şi nici măcar nu şi-o fac, ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF, în fiscul din România. Vreau să fie un mesaj clar pentru toţi inspectorii care se duc în control. Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez pe loc transferul”, a mai transmis preşedintele ANAF.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

  1. Trebuie sa de-a amenzi undeva.In alta parte nu pot da, de frica sau pentru că de acolo primesc „foloase”?

  2. Trebuie să fii PSDist să aberezi în așa hal.

  3. Nu cumva sa greseasca si sa-i dea afara! Au nevoie de ei pt ca mai sunt de amendat batranele care vand leustean, 5 oua si un buchet de tufanici.

  4. Respect pentru dl Heiuș.
    Inspectorii pot să ceară transfer la justiție.
    Acolo ar fi in elementul lor, să bage la pușcărie pe cei ce fură o pîine și să grațieze pe mafioții milionari.

    • Când va controla și CORIMAR srl din BUCUR OBOR.Știe d-l Heiuș despre ce este vorba. CIOCU MIC,scheleții ies din DULAPURI.Episodul nr. 1.

  5. Și frică de răspundere și lipsă de profesionalism!doar banii să iasă!

  6. Asta o descoperit apa calda se pare. Pai pana acum ANAF-ul se ducea doar la aia mici care nu comenteaza si n-au bani de avocat daca incaseaza o amenda de nu stiu cate mii de RON.

  7. Bun, e venit cu un mesaj emotional.

    Dar ca sa discutam obiectiv: erau acoperiti inspectorii de lege? Daca nu, trebuie sa fie zburati. Daca da, seful nu face decat sa incite la nerespectarea legii. Si atunci trebuie zburat el. Modificata legea, daca e cazul.

    • trbuia sa primeasca un avertisment si sa se deplaseze spre unde intradevar se fura…
      Acesta e mesajul Șeful Fiscului
      Treaba asta era de politia locala nu de tipi de la antifrauda!!!!

  8. Ca e mic, ca e mare, toti trebuie sa plateasca contributii la stat. Si da, chiar trebuie sa amendeze pe toata lumea fiindca si mica evaziune e mai mare decat s-ar crede. Oricum seful fiscului parca a sarit calul in declaratia lui, probabil s-a pripit in declaratii. Pai ce sa faca agentii ANAF, sa inchida ochii la evazionistii de cartier, care sunt sute de mii, si sa amendeze numai marile companii?

    • Sute de mii de evazionisti, milioane, ce mai, chiar miliarde de evazionisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prietene, vezi ca astia de la ANAF de 11 luni au prioritate doar firmele mici si persoanele fizice. Dupa 11 luni de munca asidua, ANAf-ul abia a descoperit cateva milioane de RON evaziune la persoanele fizice si firme mici. De asta acum se indreapta spre marile averi. Asta cu controlul firmelor mici si a persoanelor fizice e un esec total!!!! Nici macar nu mai vorbeste, desi la vremea respectiva anunta jihadul impotriva persoanelor fizice. Heius, ne zicea ca jumatate de milion de romani fac evaziune de 20 de miliarde de RON. Unde sunt rezultatele? Nu sunt.

    • Dacă esti într-o apă cu lipitori si ai un rechin in fata ta de cine te ocupi primul?
      Te esti un rechinel?

    • @Judge De rechini oricum nu se pot atinge. Stiu cazuri in care seful a confiscat „carnetul de amenzi” si l-a inchis in seif dupa ce un subordonat a amendat pe cine nu trebuie. Respectivul trebuia sa se milogeasca de sef si sa spuna dinainte pe cine vrea sa viziteze ca sa mai primeasca carnetul. Bineinteles ca s-a terminat cu o demisie si inlocuirea inspectorului cu unul dat pe brazda.

      Si asta avand in vedere doar firmele private, ca datoriile principale la ANAF le are tot statul. Si de ala chiar ca nu se atinge nimeni.

  9. Mai bine spus trebuie să fii PSDist, AURolac sau ambele la un loc să aberezi în așa hal.

  10. Braaaavo. Super, super dl. Heiuș.
    Faith in humanity restored 😋

  11. Stimabilul director ar trebui sa facă un audit de securitate în propria ograda. In mod sigur va găsit un procent extrem de mare care fac evaziune, care nu-și declara veniturile, cum ar fi cei de la executări silite, și cum folosesc resursele in folosul propriu.
    Jumătate dintre angajații lui ar putea fi dați afară fara sa li se simtă lipsa. De ce spun asta? Fiindcă în perioada pandemiei, angajații ANAF stăteau 2 săptămâni pe luna acasă și nu li s-a simțit lipsa. Cum ar veni: 6 luni pe an au „muncit” de acasă, la care s-au adăugat 45 de zile calendaristice de concediu de odihna, deh, erau stresați de la atâta stat, plus”puntile” cu zilele libere naționale.
    Cred că mulți nici nu mai știau cum arată biroul după 2 ani de „munca” intensă de acasă.

  12. I-auzi ce viteji sunt specialii. In locul alora ii agățăm in ograda intre pruni. Bai Cioalanule&Co ați ajuns de departe cele mai de joasa speță slugi la Bruxelles și v-ați găsit pa’ Cocioc, unde praduti totul de atâta amar de ani, sa va umflați in pene pentru 3 lei.

  13. Nu plecați după fentă, Heiuș a fost șef la Deva, probabil plătește polițe! L-a luat gura pe dinainte, a procedat total greșit ! Aștept cu interes continuarea … Bode e invidios !!!

  14. Smecher este acest Heius, este adevarat ca sare in ochi cand amendezi niste oameni care-si vand produsele la marginea drumului, dar ce prevede legea pe care politicienii nostrii au votat-o.Au nevoie de electorat partidele aflate la putere.Vedem cum se intrec in declaratii politicienii pentru marirea pensiilor unii cu 10% altii cu 15 si asa mai departe . Acum este care pe care doar nu dau din bugetul familiei lor.Nu am auzit de la ei sa comenteze salariii exorbitante ale sinecurile angajate in ministere.

  15. Ups! S-a trezit d-l Heius! Intr-adevar, ANAF-ul se lupta cu evaziunea, de n-o sa mai vezi pe nimeni pe marginea drumului. Un reporter l-a intrebat, odata, daca in lista persoanelor fizice (cei 571.000, parca) exista si nume de politicieni si/sau bugetari. A raspuns ca de lucrul asta se ocupa ANI, care-si face foarte bine treaba. Stit cati angajati are ANI? 101, cu tot cu directori si femei de servici, contabili si alte. Numai numarul de inspectori fiscali si ai celor de la Antifrauda este cu muuuult mai mare, decat ce are ANI, per total. Judecati spusele d-lui Heius!

  16. Frumos mesajul D-lui presedinte ANAF, dar imposibil de pus in practica.
    Vro venii ce doi inspectori sa arate in instanta cum ei au resectat legea si tot ANAF-ul va trebui sa le achite despagubiri.
    Da, poate ca mesaj pentru alti inspectori, pentru viitor sa nu se mai uinte dupa maruntis si sa identifice problemele acolo unde sunt cu adevarat. Posibil sa tina, dar altfel de cei doi nu are cum sa se ia.
    Si ar mai trebui si Ministerul de Finante sa se trezeasca si sa mai carpeasca pe ici, colo Codul Fiscal, care lasa o gramada de domenii de activitate fara o solutie fezabila de conformare fiscala (de plata a taxelor).
    Poate le puneti si la profesori vouchere ca sa nu le mai trebuiasca case de marcat, sa se inregistreze ca SRL-uri, PFA-uri sau alte asemenea.
    Poate gasiti si la constructorii care carpesc cate o casa pe langa oras sau care mai instaleaza cate un bec prin casele oamenilor o solutie similara pentru ca sunt generatii intregi care nu doar ca nu platesc nicio taxa, dar nu sunt in niciul fel asigrati si nici de pensie nu vor avea parte.
    Despre bone si alte asemenea nu mai aducem discutia.

  17. Vinzi mere = amenda 30000 ron
    Da-i un tun de milioane de euro + dai si la partid = esti liber ( specialul cu pensie te va face scapat)

  18. Amenzile au fost anulate sau ramanem doar cu gargara ?

    • Corect!!!! Oamenii aceia au fost achitați? Că la praful ăsta aruncat în ochi (așa-zisa rușine aruncată asupra celor care ,,au aplicat legea”) suntem deja imuni.

  19. O sa fie sanctionati cu mustrare scrisa si marire de salariu de 10%.

    Lasati vrajelile.

  20. Cea mai mare evaziune fiscală este în agricultură nimeni nu știe cât se produce exact ,multa marfa din agricultură circula fără documente legale . Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru. Dacă tot acordam miliarde de euro subvenții și beneficii din bugetul statului hai ca acești bani sa creeze locuri de muncă și sa aducă plus valoare economiei. Subvențiile sunt adevărate ajutoare sociale bani nemunciti care încurajează falsul în declarații și trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite de calitate au angajați cu caracter permanent cu forme legale.

  21. Lupta împotriva evaziunii fiscale și a muncii la negru trebuie sa înceapă din agricultură unde multă marfa se vinde la negru iar cărțile de munca au dispărut se lucrează la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi.

  22. Dar de veniturile incasate si impozitele platite (?) de BOR cine ne informeaza?

  23. Să ne ferească Dumnezeu de prostul harnic și bomba atomică.

  24. Pietele sin 80% pline de samsari pe care nu I deranjeaza nimeni.
    Apoi biserica face afaceri de milioane,platesc taxes?impozite?