G4Media.ro

SUA anunță un nou ajutor suplimentar de 275 de milioane de dolari…

Sursa Foto: Wikimedia Commons

SUA anunță un nou ajutor suplimentar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina

Pentagonul a anunțat o asistență suplimentară de 275 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, a declarat vineri secretarul adjunct de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, într-o conferință de presă, potrivit CNN.

Pachetul include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), care au fost o armă cheie care a ajutat Ucraina să contracareze Rusia în conflictul în curs de desfășurare.

Pachetul include, de asemenea, „500 de cartușe de artilerie de calibrul 155; 2.000 de cartușe de 155 mm de sisteme de minare antiblindate, peste 1.300 de sisteme antiblindate, 125 de Humvee-uri, arme de calibru mic și peste 2,75 milioane de cartușe pentru arme de calibru mic și patru antene de comunicații prin satelit”, a declarat Singh.

SUA au angajat „peste 18,5 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina” de la începutul administrației Biden, a adăugat Singh.

Acesta a mai spus că un program de pregătire al Departamentului Apărării pentru ucraineni în vederea operării sistemului avansat de rachete sol-aer (NASAMS) „se va încheia în curând”.

„Odată ce va fi finalizat, sistemul va fi gata pentru a fi livrat Ucrainei”, a declarat ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dezamăgire maximă! Unde sunt rusistanezii care se dădeau cu c*rul de pământ ca SUA „prelungește războiul” ajutând Ucraina împotriva raptului Rusistanului?
    Eu am venit aici să râd la tâmp3niile debitate de ei.