G4Media.ro

800.000 de persoane s-au refugiat din Rafah începând din 6 mai /…

Photo by AFP

800.000 de persoane s-au refugiat din Rafah începând din 6 mai / Armata israeliană anunţă repatrierea trupului unui ostatic

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a estimat sâmbătă că 800.000 de persoane au fugit din calea luptelor de la Rafah începând din 6 mai, de când armata israeliană a început operaţiunile la sol în acest oraş din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, transmit AFP conform Agerpres.

La Rafah, ‘800.000 de persoane (…) au fost forţate să fugă de când forţele israeliene au început operaţiunea militară în zonă pe 6 mai’, a indicat pe reţeaua X şeful UNRWA, Philippe Lazzarini.

‘Ca răspuns la ordinele de evacuare care le cereau oamenilor să plece spre aşa-zisele zone sigure, ei au plecat în principal în zonele din centrul (Fâşiei Gaza) şi la Khan Yunes (sud), inclusiv în clădiri distruse’, a adăugat Lazzarini.

Tot sâmbătă, armata israeliană a anunţat că a repatriat trupul unui alt israelian ucis pe 7 octombrie şi recuperat din Fâşia Gaza, unde fusese adus de Hamas după atacul întreprins de mişcarea islamistă în sudul Israelului.

Corpul lui Ron Benjamin, un israelian de 53 de ani, a fost găsit împreună cu cele ale altor trei ostatici – Shani Louk, Amit Buskila şi Itzhak Gelerenter – despre care armata a anunţat vineri că le-a repatriat trupurile, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, citat de AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Beniamin Gantz tocmai a vorbit despre unele modificări viitoare în componența guvernului.