G4Media.ro

80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale STB, retrase temporar din circulație…

sursa foto: ANPC

80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale STB, retrase temporar din circulație după controalele ANPC: „Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar?”

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au reluat controlul la STB şi, după ce au verificat peste 700 de autobuze, troleibuze şi tramvaie, au scos temporar din circulaţie peste 80 dintre ele, potrivit unui comunicat remis, luni, Agerpres.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a întreprins, luni, o acţiune de verificare a modului în care Societatea de Transport Bucureşti (STB) – aflată în administrarea Primăriei Capitalei – a dus la îndeplinire măsurile dispuse de comisari în urma precedentului control care a verificat condiţiile de derulare a transportului comun în Bucureşti.

„Cerem scuze bucureştenilor! La ei ne gândim atunci când acţionăm! Pentru a redresa STB, trebuie curaj, proiecte şi predictibilitate. Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar? Poate fi şi distrus, dar nu are logică să nu repari! Şi tot aşa! Mopuri, substanţe şi oameni prea puţini. Suntem urmăriţi de neputinţa unor căpetenii inutile!”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au realizat, aşadar, 15 acţiuni de control şi recontrol prin care au verificat 514 autobuze, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate 61 dintre acestea, 75 troleibuze, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate patru dintre ele, şi 176 tramvaie, oprind temporar până la remedierea abaterilor constatate 18.

Neregulile întâlnite în continuare la unele dintre mijloacele de transport în comun verificate au fost neigienizarea corespunzătoare a multora dintre vehicule (resturi alimentare, praf în strat grosier, rugină în exces, geamuri neigienizate, sistem de ventilare plin de praf), precum şi lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite, fiind realizate în timpul controlului, pentru ca mijloacele de transport să poată ieşi în traseu; existenţa unui sistem de iluminat interior parţial funcţional.

Mai mult de 85 de tramvaie nu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi.

Unele vehicule aveau urme de uzură (elemente crăpate/lipsă, geamuri sparte, podea înfundată, şuruburi slăbite, linoleum dezlipit şi îndoi, scaune deteriorate, unele cu tapiţeria ruptă, uzată, neigienizată, îmbâcsită de praf, mânere lipsă, rupte, fără protecţie, scaune cu structură din lemn exfoliată, podea cu aplicaţii suplimentare de linoleum, ceea ce prezintă pericol de împiedicare, geamuri cu inscripţii (făcute de pasageri) cu marker permanent, care nu pot fi curăţate, cu burdufe deterioarate neigienizate corespunzător, vandalizate interior/exterior (tip graffiti), barele de susţinere având protecţia de poliuretan ruptă).

ANPC a descoperit utilizarea pentru igienizarea a unor materiale (cârpe, mopuri etc.) insalubre, a unor chiuvete pentru igienizarea materialelor cu rugină şi praf în exces, iar clădirea este deteriorată, aflată într-o stare avansată de degradare (ex: bucăţi de tavan lipsă, pereţii şi podeaua deteriorate, cu denivelări, căi de acces deteriorate etc.).

Se adaugă lipsa informaţiilor legate de traseu sau modalitatea de achiziţie a călătoriei, precum şi neafişarea autorizărilor RAR.

Acţiunea de control nu este încă finalizată, urmând a continua în zilele următoare.

sursa foto: ANPC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Iar a fost sabotat directorul STB de PSDisti, știm cu toții că conducerea ANPC a fost pusă de PSD și că STBul oferă condiții de lux și premium pentru transportul cetățenilor.

  Disclaimer: nu mă droghez!

 2. Nu doar la bucuresteni ar trebui sa va ganditi, lakei pe bani publici, ci la intreaga tara! Sau voi vedeti mizeria doar de langa voi?

 3. ANPC-ul pesedisto-penelist, condus de Horia Constantinescu (PSD), ataca la baioneta primaria lui Nicusor Dan, pentru ca primarul nu e pesedisto-penelist!
  Pe vremea lui Firea ANPC avea ordin de la PSD sa nu vada niciun fel de mizerie, chiar daca era fix la fel.
  Unde mai pui ca Nicusor Dan a dat afara vreo 200 de soferi/vatmani sindicalisti care au facut greva ilegala in ianuarie, anul asta, blocand Bucurestiul la ordinele PSD….

  • Nici tu nu te droghezi, nu??? 😅

  • Ai uitat sa mentionezi mareata „realizare” din vremea duamnei primar fi(i)rea (la recomandarea ei) cind aurolacii si homelesii erau „gazduiti” in mijloacele de transport pe durata iernii (si nu doar in acea perioada) practica ce inca functioneaza cu succes, din pacate. Si care te obliga sa cobori la prima statie, chiar daca nu ai intentia.
   Totusi, un pic de detergent si putin abur sub presiune ar rezolva problema murdariei. Dar ar trebui ca unii sa si doreasca acest lucru, nu doar sa plimbe matura pe la „capul liniei”.

 4. Probleme de zeci de ani, ignorate pe vremea lui Firea și Oprescu, sunt descoperite acum fiindcă STB are conducere cinstită și mafia PSD nu tolerează așa ceva.

 5. Dupa logice Sectiei 8, legea murdariei, ar trebui decorati cei din STB! Nu de alta dar murdaria fonica, vizuala, olfactiva, si cu deosebire murdaria MORALA este imprastiata sub privirile iubitoare ale agentilor Sectiei 8 care probabil au primit ordin de la Murdarescu Senior sa nu se atinga de rudele sale care de trei zile petrec incontinuu pe strada, inclusiv acum bubuie manelele dintr-o masina aliata.