G4Media.ro

Tăriceanu sau Dragnea? Liderul ALDE se declară disponibil dar temperează discuțiile despre…

Tăriceanu sau Dragnea? Liderul ALDE se declară disponibil dar temperează discuțiile despre prezidențiale: Este prea devreme să discutăm despre un calendar

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că este mult prea devreme pentru a anunţa o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, dar a precizat că are disponibilitate pentru această cursă electorală, transmite Agerpres.

„Nu pot să vă spun în momentul de faţă, nu pentru că ar fi secret, dar nu a venit încă momentul pentru acest lucru. (…) Discuţii (n.r. – cu PSD) am mai avut în trecut, acum recent nu am mai avut. Era mult prea devreme şi acum vă spun că este prea devreme să discutăm despre un calendar. În momentul în care vom lua o decizie, probabil că va trebui să anunţăm şi un calendar”, a afirmat Tăriceanu la finalul şedinţelor Biroului Politic Executiv şi Biroului Politic Central ale ALDE.

Pe de altă parte liderul CJ Teleorman a declarat pe 24 ianuarie că Liviu Dragnea va fi candidat PSD. Ulterior, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a precizat că o decizie va fi luată după data de 15 februarie.

„Noi am anunțat că pe 15 februarie începem analiza unui material gigant la nivelul fiecărui oraș, fiecărei comune, fiecărui sat“, a spus Codrin Ștefănescu precizând că cercetarea vizează următoarele opțiuni: candidat PSD, candidat ALDE și candidat PSD-ALDE comun.

Potrivit Digi24, pentru moment, liderul ALDE pare mai preocupat de participarea la alegerile europarlamentare din luna mai, mai ales că nu s-a luat încă o decizie în privința colaborării cu PSD.

„N-am stabilit acest lucru (participarea pe liste comune – n.r.) încă. Am discutat, așa cum v-am spus și în trecut cu colegii din PSD, n-am hotărât pe care variantă vom merge, dar nu înseamnă că nu trebuie să începem pregătirile (…). Mie mi se pare că suntem în momentul critic, dacă nu începem acum riscăm să pierdem startul”, a precizat Tăriceanu.

Acesta a mai spus că nu va fi „o negociere” cu partenerii de la PSD. „Nu e negociere, va fi o analiză a avantajelor și a dezavantajelor, o analiză SWOT dacă vreți, că sunt puncte tari, puncte slabe, sunt și riscuri, sunt și oportunități”, a adăugat Tăriceanu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Tariceanu a cam fost tras pe linie moarta, sau mi se pare doar mie ?

  2. cei mai sinistrii politruci ai romaniei.
    taricele, cate dosare mai au baietii ? ti-au scos unul mai subtirel, nu-i asa ?